Kind op zoek naar snoep, vindt wapen en schiet broertje (7) dood

Slachtoffer Jermon Perry (7).
twitter @rwklose Slachtoffer Jermon Perry (7).
Een jongetje (7) is zaterdag om het leven gekomen bij een tragisch schietincident in de Amerikaanse stad St. Louis.

Zijn vijfjarig broertje was op zoek naar snoep en trof het vuurwapen van hun vader aan. Het kind dacht dat het om een speelgoedwapen ging, en vuurde op zijn broer.  Het wapen bleek geladen. Jermon Perry werd getroffen in het hoofd en overleed later in het ziekenhuis. Een ander broertje bleef ongedeerd.

De politie onderzoekt nog de precieze omstandigheden. De ouders zaten beneden toen hun drie kinderen boven aan het spelen waren. Niemand is aangeklaagd. Elk jaar sterven er in de Verenigde Staten 33.000 mensen door toedoen van wapens, zelfdodingen inbegrepen. 548 kinderen jonger dan twaalf jaar raakten gewond of vonden de dood, blijkt uit cijfers van vorig jaar. 

De roep voor strengere regels inzake vrij wapenbezit blijven ook na de door honderdduizenden bijgewoonde 'March of Our Lives' dode letter. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Delrio

  Was zijn broer bewapend had hij zich kunnen verdedigen zullen die van de NRA wel zeggen...

 • jean petermans

  het zoveelste slachtoffer dat geen verandering zal brengen in de VS.

 • dirk gommaerts

  Met een wapen in huis kunnen er ongelukken of drama's gebeuren. Maar een geladen wapen onbeheerd achterlaten is vragen om een drama, dat is geen ongeluk.

 • Pim Pauwels

  Komaan Trump you need more guns! Iedereen in Amerika heeft een wapen nodig om zich te kunnen verdedigen tegen andere mensen met een wapen! Er vallen in de USA 10x meer doden door hun eigen volk dan door IS! Dan ben je pas heel goed bezig!

 • Stefanie van Dijk

  Geladen, zonder beveiliging op en binnen bereik van kinderen, sowieso al 3x fout als je mij vraagt, nog even daargelaten de hele discussie over de Amerikaanse wapen wetgeving

Video