Exclusief voor abonnees

Kind met mes op straat in Rotterdam? 2500 euro boete, zegt burgemeester

Een Rotterdamse politieagent toont een in beslag genomen mes. Binnen de Regionale Eenheid Rotterdam werden vorig jaar in totaal 1401 steekwapens geconfisqueerd.
politie Rotterdam Een Rotterdamse politieagent toont een in beslag genomen mes. Binnen de Regionale Eenheid Rotterdam werden vorig jaar in totaal 1401 steekwapens geconfisqueerd.
Ouders in Rotterdam van wie hun kind voor de tweede keer betrapt wordt met een mes op zak, moeten een boete van 2500 euro betalen. Dat zei de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, begin deze week. Met de maatregel moet het ‘messenprobleem’ onder jongeren in Rotterdam worden aangepakt. Maar is de maatregel wel eerlijk?

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wim Goossens

  Totdat jou kind eens neergestoken wordt : dan wordt er moord en brand geschreeuwd dat er door politici niets gedaan wordt.... Maar hier nu een maatregel bekritiseren die de steekpartijen probeert terug te dringen en ouders terug hun verantwoordelijk tracht op te leggen ... Wat willen jullie dan wel ???

 • Paul Siemons

  Het principe van de sanctie is verdedigbaar, maar het feit dat daar blijkbaar geen democratische controle op is, is het niet en dat een Nederlandse burgemeester die trouwens niet verkozen worden maar administratief benoemd worden, als het ware naar het voorbeeld van een "Romeinse Dictator" kan je geen democratie noemen. Het is een beetje als onze GAS-boetes maar dan veel ongenuanceerder. Er moet ook altijd mogelijkheid zijn op beroep.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Wat een vraag ! Is dat wel eerlijk ? Gaan we dan altijd de put dempen als het kalf verdronken is ? In eerste instantie wat moet een kind of zelf volwassene met een mes op straat ?

 • Emi De graeve

  zeer eerlijk. Een mensenleven is meer waard dan 250 euro. Dat neemt natuurlijk de oorzaken niet weg : wààr halen kinderen deze impulsen vandaan...

 • Paul Boutsen

  Ook daar begrijpen ze het niet. Symptoombestrijding en geen oplossingen willen zoeken. Is er ooit al eens onderzoek gedaan waarom pubers messen op zich dragen? En de geldboete...aan het bedrag te zien weer een manier om geld in de stadskas te brengen.