Kind (9) dat woestijndrama overleefde terug in Frankrijk

Kos
De negenjarige jongen die zijn ouders verloor in de woestijn van de Amerikaanse staat New Mexico en de beproeving zelf overleefde, is naar Frankrijk teruggekeerd. De knaap is gisteravond, begeleid door zijn grootmoeder, in Parijs aangekomen.

Volgens de Amerikaanse media was de jongen dinsdag in het nationaal park White Sands als enige overlevende aangetroffen. Hij was daar op vakantie met zijn ouders. Bij extreme hitte en droogte maakten ze in het park een voettocht. De moeder was alleen op de terugweg naar de auto omgekomen. Personeel van het park vonden het lichaam van de 51-jarige vrouw bij een controle.

De gealarmeerde parkrangers ontdekten op de camera van de vrouw beelden van een man en een kind in het park en organiseerden een zoektocht naar hen. Niet veel later werden vader en zoon gevonden, de 42-jarige man was al overleden. De jongen had uitdrogingsverschijnselen.

Parkrangers ontdekten op de camera van de vrouw foto's van een man en kind en organiseerden een zoektocht

Bewustzijn verloren

Volgens de jongen was zijn moeder al naar de auto teruggekeerd, omdat ze zich door de hoge temperaturen onwel voelde. Toen zijn vader het bewustzijn verloor, besliste hij om bij hem te blijven omdat hij niet wist wat anders te doen. "Ze hebben de meedogenloosheid van de natuurelementen onderschat", werd de sheriff van Otero County, David Hunter, geciteerd.

Het gezin uit een kleine gemeente bij Reims in de Champagne zou de wandeling al geruime tijd gepland hebben. Voor de vakantie in de States hadden ze vijf weken voorzien. Pas vorig jaar had het gezin een gelijkaardige trip van tien dagen gemaakt in de Verenigde Staten. Deze keer hadden ze meer tijd.

Mogelijk hebben de ouders het leven van hun zoontje gered. De onderzoekers geloven dat het stel de jongen in de hitte dubbel zoveel water heeft gegeven dan ze zelf hadden gedronken.

Het gezin heeft de meedogenloosheid van de natuurelementen onderschat

Sheriff David Hunter

Zoontje gered

Bezoekers worden in White Sands voor de barre omstandigheden in de woestijn met actuele temperaturen van 40 graden gewaarschuwd. In het voor zijn hoge witte duinen bekende park in de omgeving van de grens met Mexico zijn langs een dertien kilometer lange weg vier wandelpaden uitgestippeld.

Het gezin werd gevonden op de Alkali Flat Trail, met ruim zeven kilometer het langste pad.

Ouders gaven dubbel zoveel water aan hun zoon dan ze zelf hadden gedronken

Onderzoekers