Kind (5) vindt wapen in auto en schiet zich in gezicht

Het ongeluk gebeurde zondagmiddag bij een filiaal van hamburgerketen Wendy's in de staat North Carolina.
AP Het ongeluk gebeurde zondagmiddag bij een filiaal van hamburgerketen Wendy's in de staat North Carolina.
Een Amerikaans kind verkeert in kritieke toestand na een schietincident waarbij hij al wachtend in de auto, zichzelf met een vuurwapen beschoot.

Het jongetje (5) was zondagmiddag met zijn moeder aan het wachten aan de drive-in van een hamburgerketen in het plaatsje Randleman (North Carolina). Zittend op de achterbank trof hij in het opberggedeelte achter een van de voorste zetels het geladen semi-automatische pistool van (vermoedelijk) zijn vader aan. Het jongetje begon met het wapen te spelen, richtte het op zichzelf en haalde de trekker over. Hij raakte volgens de politie zwaargewond aan het gezicht.

Een helikopter bracht het kind in kritieke toestand over naar een ziekenhuis in de stad Winston-Salem. Over zijn huidige toestand is niets geweten. Zijn identiteit is niet vrijgegeven. Evenmin is het duidelijk of er iemand wordt aangeklaagd.

Incidenten waarbij jonge kinderen iemand doden of verwonden met een rondslingerend wapen zijn allesbehalve uitzonderlijk in de Verenigde Staten.  Uit een uit oktober daterende studie van de American Medical Association blijkt dat tussen 2009 en 2014 ongeveer 75.000 minderjarigen naar de spoedafdeling zijn gebracht voor verwondingen door vuurwapens. 

250 miljoen vuurwapens

Politieke voorstellen om het vrije wapenbezit te verstrengen, blijven dode letter. Er zijn naar schatting 250 miljoen vuurwapens in de VS, wat erop neerkomt dat ongeveer 40 procent van de Amerikanen er een heeft. Peilingen geven aan dat twee derde van de Amerikanen - ondanks de schietpartijen met dolle schutters op middelbare scholen - tegen een uitgesproken verbod is.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gunter Verleyen

  De hoeveelste keer is het niet dat kinderen een wapen vinden en ....wie een wapen onbeheerd achterlaat zou voor de rest van zijn leven geen meer mogen bezitten

 • Guido Pintens

  Als je het artikel gewoon deftig leest weet je wél dat het hier niet gaat om een of ander bendelid met een illegaal wapen, maar wel over een wapen onverantwoordelijk in je auto hebben waar die kleine toevallig mee ging spelen. Het is niet de eerste en zeker niet de laatste kleine die zichzelf of een zusje/broertje neerschiet, en dat ALTIJD met legaal bezit van vuurwapens

 • mike milan

  Waarom zit daar geen trekkerslot op,dan kan zoiets nooit gebeuren.Is het minste wat je kan doen.

 • Mathias Lunders

  Ongelofelijk hoe mensen wapenbezit blijven verdedigen. Arm kindje slachtoffer van zijn of haar domme ouders.

 • Laura DeBacker

  De schietpartijen gaan daar heus niet stoppen als de wapens verboden worden. De brave man houdt zich aan de wet, degene waarvoor ze de wet willen verstrengen geraken heus wel aan wapens via via. Laat hun hun grondwettelijke rechten maar behouden. We kunnen namelijk nog leren van de USA