Kim Jong-un voor vierde keer op bezoek in China

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn vrouw Ri Sol-ju verlaten het station van Pyongyang op weg naar China.
AFP De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn vrouw Ri Sol-ju verlaten het station van Pyongyang op weg naar China.
De Noord-Koraanse leider Kim Jong-un is met zijn privétrein aangekomen in China voor een bezoek aan ambtgenoot Xi Jinping. Zowel het Chinese persbureau Xinhua als het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA bevestigt het bezoek.

Kim is in China met zijn vrouw Ri Sol-ju en een aantal hoogwaardigheidsbekleders. Hij blijft daar tot donderdag. Het is Kims vierde bezoek aan China. Hij sprak eerder met Xi vóór en na afloop van de historische ontmoeting die Kim had met de Amerikaanse president Donald Trump in juni vorig jaar.

Bij deze nieuwe ontmoeting kunnen de twee leiders de violen stemmen over de tweede topontmoeting tussen Kim en VS-president Donald Trump. Voorbereidingen voor een nieuwe ontmoeting met Trump zijn volgens berichten vergevorderd. 

Over de locatie voor die top wordt nog onderhandeld, zei Trump zondag. “Mogelijk maken we die bekend in de niet al te verre toekomst”, zei Trump. Gespeculeerd wordt over Vietnam.

Bij een eerste ontmoeting in juni in Singapore, die "historisch" werd genoemd, bereikten Trump en Kim een akkoord over de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland. Concrete beloftes, onder meer over wanneer het Noord-Koreaanse kernarsenaal zou afgebouwd worden, bleven uit. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudolf Jacobs

    keep on dreaming the west, Jun en Xi zijn beste maatjes,Xi laat NK en Jun nooit niet vallen,hier in het oosten steken ze geen messen in de rug van vrienden ,zoals in het westen dagelijks gebeurt in alle lagen,had ook nog graag mr President Poetin op deze meeting gezien de wereld force van het moment