Kim Jong-un test “nieuw hoogtechnologisch wapen”

AFP
Het Noord-Koreaanse staatshoofd Kim Jong-un heeft volgens staatsmedia de test van een nieuw ontwikkeld hoogtechnologisch wapen bijgewoond. Kim bezocht daarvoor een testlocatie aan een nationaal defensie-instituut, bericht het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap donderdag, op basis van de Noord-Koreaanse staatsmedia. Details over het wapen zijn niet bekendgemaakt. Wel zou de test succesvol geweest zijn.

"De zeer moderne wapens, die onder de leiding van het dynamische bestuur van onze partij ontwikkeld worden, beschermen ons territorium volledig en verbeteren de strijdvaardigheid van ons volksleger aanzienlijk", klinkt het volgens Yonhap.

De president van de VS, Donald Trump, sprak recent regelmatig over grote vooruitgang in de onderhandelingen met Noord-Korea. In juni had hij in Singapore een historische top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Kim zei daar bereid te zijn tot nucleaire ontwapening. Concrete beloftes over hoe en wanneer hij de nucleaire wapens zou afbouwen, bleven sindsdien evenwel uit. Ook is nog onduidelijk welke tegenprestatie hij van de VS verwacht.

De komende maanden zou er een tweede ontmoeting komen tussen Trump en Kim. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ruku nakamura

  Hoeveel militaire drills heeft Trump weer niet gehad in zuidkorea !

 • rudolf jacobs

  dacht het westen nu echt dat Kim ging buigen voor die blaaskaak,denk eraan mensen,we hebben met het oosten nooit geen last gehad vroeger,toch niet van de aziaten,maar ze staan hier wel samen en bij elkaar ,die vergeten de oorlogen niet en het westen heeft nog schulden hier openstaan,cambodja en vietnam.en china is zoals zwitserland iedere man en vrouw is hier soldaat bereid te sterven voor hun land,hoeveel ga je der zo vinden in belgie,

 • Eric Deleu

  Hij kan dit nu ook in Zelzate doen. Naast een concentratiekamp vn andersdenkenden.

 • Jef Heffens

  Die onderhandelingen zijn gewoon een grap. Trump maakt zich oneindig belachelijk.