Kim Jong-un present bij concert van Zuid-Koreaanse artiesten

EPA
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn echtgenote hebben in Pyongyang een concert bijgewoond van Zuid-Koreaanse artiesten, meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Cultuur. 

Het is de eerste keer in meer dan tien jaar dat er nog eens Zuid-Koreanen optraden in de hoofdstad van het communistische land. Het concert kadert in de diplomatieke dooi tussen beide landen. 

Op het podium van het Groot Theater van Pyongyang, goed voor 1.500 zitplaatsen, stonden onder meer sterren van de (uit Zuid-Korea afkomstige) K-pop, dansers en taekwondo-beoefenaars. In totaal kwamen 120 Zuid-Koreanen over naar Pyongyang. Overmorgen treden de Zuid-Koreanen samen met Noord-Koreaanse artiesten op. 

De artiesten tijdens een repetitie.
EPA De artiesten tijdens een repetitie.

Winterspelen

Eerder dit jaar stond tijdens de Olympische Winterspelen al een Noord-Koreaans orkest op de planken in Zuid-Korea. Die optredens konden rekenen op grote belangstelling. Meer dan 150.000 mensen deden mee aan een loterij waarmee ze kaartjes konden bemachtigen voor de shows.

EPA

De Winterspelen in Pyeongchang vormden daarmee het toneel van een onverwachte ontdooiing in de relaties tussen Noord- en Zuid-Korea. Atleten uit beide landen namen onder gezamenlijke vlag deel en er was ook een gezamenlijke vrouwenploeg voor het ijshockey.

De Noord-Koreanen vaardigden in totaal 22 atleten af in vijf verschillende discipline (kunstschaatsen, ijshockey, shorttrack, alpineskiën en langlaufen). De volledige delegatie bestond uit meer dan 500 mensen. 

EPA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan debue

  Alle begin is moeilijk maar het lijkt er toch op dat er nu kansen zijn.Als de VS maar geen roet in het eten gooien.Die twee landen verdienen nu alle steun om het proces tot een goed einde te brengen.

 • Joris Lensink

  walgelijk, hij wel en zijn volk niet.....

 • Hans Baeyens

  doet diene nu nen hitlergroet..

 • yamada saki

  echt knap 、kim is goed bezig . ik ga deze zomer ook voor vier weken naar de DPRK .

 • jos beverke

  De charme show must go on.Hij,tracht iedereen te versieren om de Amerikanen voor schut te kunnen zetten tijdens de onderhandelingen in Mei.Moest hij nu zijn grenzen open zetten zodat de gewone mens eens kan verbroederen met het zuiden zou dat meer geloofwaardiger zijn !