Kijk hoe wolkenkrabber in 19 dagen gebouwd wordt

Een Chinees bouwbedrijf heeft een video online geplaatst waarin te zien is hoe met duizelingwekkende snelheid een appartementsgebouw met 57 verdiepingen wordt opgetrokken. De wolkenkrabber werd gebouwd in amper negentien dagen, wat neerkomt op de aanleg van drie etages per dag, becijferde news.com.au.

Aanvankelijk waren plannen voor een 93 verdiepingen tellende toren uitgerold, maar die werden weer opgeborgen omwille van de aanwezigheid van een luchthaven in de buurt. Na de constructie van 20 etages werden de plannen herdacht en is beslist om te stoppen na 57 verdiepingen. Het gebouw is voorzien van kantoor- en woonruimte.

De Chinese firma Broad Sustainable Building verspreidde de video eerder deze maand, om de snelle evolutie van de structuur te illustreren. Dag en nacht werd gewerkt aan de wolkenkrabber. Bouwen aan dergelijk tempo is niet ongewoon in China, toch blijven de beelden indrukwekkend.

Dat bewijzen ook de kijkcijfers op YouTube: de video werd in minder dan een week tijd al meer dan een miljoen keer bekeken.