Khashoggi en andere journalisten door Time uitgeroepen tot Personen van het Jaar

REUTERS
De gedode Saoedische journalist Jamal Khashoggi en andere journalisten zijn voor het Amerikaanse Time Magazine de Personen van het Jaar 2018.

De dissidente journalist Jamal Khashoggi, die onder meer schreef voor Washington Post en kritisch was voor de Saudische kroonprins, vond op 2 oktober de dood in het Saoedische consulaat in Istanbul. Voor Time is hij nu de Persoon van het Jaar.

Khashoggi deelt de eer met andere journalisten: de Filipijnse Maria Ressa, de gedetineerde Myanmarese journalisten van persbureau Reuters Wa Lone en Kyaw Soe Oo, en de redactie van het plaatselijke Amerikaanse dagblad Capital Gazette. Daarvan kwamen vijf verslaggevers om bij een aanval op 28 juni in Annapolis, in de staat Maryland.

Vorig jaar waren de vrouwen achter de #MeToo-beweging voor Time Persoon van het Jaar.

AFP
Wa Lone en Kyaw Soe Oo (links) werden in september veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar wegens de schending van staatsgeheimen.
AP Wa Lone en Kyaw Soe Oo (links) werden in september veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar wegens de schending van staatsgeheimen.
Jamal Khashoggi zou op 2 oktober zijn vermoord in het Saoedische consulaat in Istanboel.
AP Jamal Khashoggi zou op 2 oktober zijn vermoord in het Saoedische consulaat in Istanboel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.