Exclusief voor abonnees

Khadija (17) werd ontvoerd, verkracht en gemarteld. Het is het topje van de ijsberg: "Marokko is een land van vrouwenhaat"

Khadija Okkarou doet haar verhaal aan de media. Onder de tatoeages die haar toegebracht werden, is ook een hakenkruis.
AFP Khadija Okkarou doet haar verhaal aan de media. Onder de tatoeages die haar toegebracht werden, is ook een hakenkruis.

Meer dan 20 procent van de vrouwen in Marokko wordt in ieder geval één keer in hun leven seksueel misbruikt. "Veel vaker gaat het om stelselmatig misbruik dat binnenshuis plaatsvindt en nooit het daglicht ziet."

De 17-jarige Khadija Okkarou werd door een groep mannen ontvoerd, wekenlang verkracht en gemarteld en tegen haar wil getatoeëerd. Vandaag worden de eerste van de twaalf opgepakte en door de tiener beschuldigde verdachten voorgeleid aan de rechter.

De zaak die in Marokko vooral op sociale media veel ophef veroorzaakte, staat in een lange rij schrijnende zaken van geweld tegen vrouwen in het Noord-Afrikaanse land.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Valentino Fabionara

  Land van vrouwenhaat?? Grootste flauwekul ooit !!

 • Asma Abdullah

  Omg! Alsof er in België geen vrouwen verkracht worden en mishandeld. Wilt dat zeggen dat België een vrouw-hatende-land is? Stop met die hypocrisie en in het neerhalen van moslimlanden. Overal zijn er rotte appels!

 • marc Deglin

  als de meesten van de marokkanen vrouw-onvriendelijk zijn : moeten we dan alle marokkanen weren in belgie ? volgens de vrt wel ( zie schild en vriend)

 • Romain Nolf

  Wij gaan al 18 jaar op reis naar Agadir Marokko ! Heb daar nog nooit iets gemerkt de jongeren die elkaar graag zien lopen daar zelfs hand in hand en zonder sluier, je ziet meer gesluierde vrouwen in ons land , en in ons land gebeuren er ook zulke viezigheden .

 • Stievd Wouters

  En de regering wil zo'n mannen hier in Europa laten rondlopen..... Het zal je dochter maar overkomen!!