Kevin Spacey en Steven Seagal niet vervolgd voor grensoverschrijdend gedrag: zaken zijn verjaard

AFP
De officier van justitie in Los Angeles zal geen vervolging kunnen instellen tegen de Amerikaanse acteur Kevin Spacey op beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag in 1992. 

De zaak, die in april aan het licht kwam, is volgens de wetgeving in Californië verjaard. Het slachtoffer dat naar de rechter stapte, was destijds al een volwassen man. Wat er precies is voorgevallen, heeft het parket niet bekendgemaakt.

Spacey werd vorige herfst herhaaldelijk beschuldigd van seksueel misbruik, aanranding en ongewenste intimiteiten die in de afgelopen 35 jaar hebben plaatsgevonden. Onder andere acteur Anthony Rapp (46) zei dat hij als 14-jarige in 1986 lastiggevallen werd door Spacey. De vele aantijgingen waren voor streamingdienst Netflix reden de acteur uit de succesvolle serie House of Cards te schrijven.

 Een woordvoerster zei vorig jaar dat Spacey inmiddels therapie volgt.

Feiten Steven Seagal verjaard 

Ook de beschuldigingen van misbruik tegen acteur Steven Seagal zullen niet leiden tot een aanklacht, eveneens omdat de feiten verjaard zijn. Een vrouw zei dat ze in 1993 als achttienjarige misbruikt werd. 

Het parket zegt verder nog dat het ook afziet van een aanklacht tegen acteur Anthony Anderson. Het vermeende slachtoffer werkte niet met het gerecht mee om de zaak voor een rechtbank te brengen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.