Ga naar de mobiele website
^ Top

Kevin (44) leek een onschuldige griep te hebben. Dokters moeten nu zijn handen en voeten amputeren

GoFundMe
Toen Kevin Breen (44) zich op Kerstmis vorig jaar niet helemaal lekker voelde, dacht hij eerst dat het wel vanzelf zou overgaan. Maar de pijn in zijn maag werd zo erg dat de sportieve vader van twee uit het Amerikaanse Michigan twee dagen later besloot om toch maar naar de dokter te gaan. Het was het begin van een lijdensweg, die hem nu zelfs zijn handen en voeten zal kosten.

Aanvankelijk kreeg de man uit Grand Rapids medicatie om zijn griepsymptomen tegen te gaan. Hij werd weer naar huis gestuurd, maar kreeg de raad om naar de spoedafdeling van het ziekenhuis te gaan als hij zich niet beter voelde. Maar de volgende dag was de pijn niet te harden en daarom volgde hij die raad op. Hij werd opgenomen en de diagnose luidde: een ontsteking van de pancreas.

Maar ondanks de medicatie blééf hij maar achteruitgaan en omdat hij ook symptomen had die konden wijzen op een gebarsten maagzweer, besloten de dokters een kijkoperatie uit te voeren. En wat ze in zijn maag vonden, deed hen naar adem happen. Er bleek namelijk 1,5 liter etter in te zitten. "Hij was een van de ziekste patiënten die ik ooit behandeld heb", vertelt chirurg Elizabeth Steensma van het Spectrum Health Butterworth Hospital.

GoFundMe

Breen werd steeds zieker en zijn organen lieten het één voor één afweten. Hij moest beademd worden en met medicatie werd zijn bloeddruk kunstmatig hoog gehouden. Maar zijn bloed stroomde niet meer tot in de toppen van zijn handen en voeten, waardoor die begonnen af te sterven.

Keel
Intussen zochten de dokters krampachtig naar waar de etter in zijn maag in hemelsnaam vandaan kwam. Maar ze konden op het eerste gezicht niets vinden. Tot ze een uitslag op de maag van Breen ontdekten. Ze hadden intussen ook gehoord dat de zoon van de man recent een streptokokkeninfectie had gehad in zijn keel. Tests wezen aan dat de vader aan dezelfde infectie leed, maar dat die van zijn keel naar zijn maag was gezakt. "Een zeldzaam fenomeen", zo zegt Steensma. "Er zijn maar 32 dergelijke gevallen bekend, amper 2 met mannen", zegt ze.

GoFundMe

Intussen waren de handen en voeten van Breen helemaal zwart en gevoelloos geworden. En de man die even daarvoor nog voor zijn leven had gevochten, kreeg daardoor opnieuw slecht nieuws. Ze zouden geheel of gedeeltelijk geamputeerd moeten worden.

Operaties
Volgende week woensdag vindt de eerste van vier operaties plaats, waarbij zijn linkerhand, de vingers van zijn rechterhand en een deel van zijn voeten zullen worden afgezet. Breen blijft echter moedig. "Ik ben niet bitter, ik ben gewoon blij dat ik nog leef", vertelt hij. "Het leven zal er nu wel heel anders uitzien. Maar dat betekent niet noodzakelijk slechter", vult zijn vrouw aan.

Fondsen
Op de website GoFundMe worden intussen fondsen verzameld om het gezin financieel te steunen, want sinds Kerstmis moeten ze het doen met alleen het inkomen van Greens vrouw, een lerares. En de medische kosten lopen op. Intussen staat de teller van het ingezamelde geld al op 43.000 euro.

GoFundMe
Meer over7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • The One The One

  Kelly Bernaert.....Best niet in die volgorde. Gaat niet werken....

 • Gwendoline Prinsen

  Ik vind die man heel dapper en wens hem en zijn gezin veel sterkte

 • Bianca Warrens

  Heel erg veel sterkte en moed om door te kunnen gaan...

 • kelly Bernaert

  Dan laat ik me inslapen en bespreek ik alles met mijn vrouw en kinderen

 • Marlies Schoefs

  Heel veel moed wens ik jullie

Gesponsord

Meld een bug