Kerstuitje met paard en kar loopt dramatisch af in Duitsland: zeker 20 gewonden, ook kinderen

AP
Door een ongeval met twee paardenkoetsen in het zuiden van Duitsland zijn vandaag zeker twintig mensen gewond geraakt, waarvan enkele ernstig. Hulpdiensten rukten volgens Duitse media op grote schaal uit. Onder de slachtoffers zijn kinderen.

Het ongeval gebeurde in de plaats Pfronten in de streek Allgäu, niet ver van de grens met Oostenrijk. Volgens lokale media hadden twee families elk een paardenkoets gehuurd om een kerstuitstapje te maken. In de twee koetsen zaten telkens tien passagiers, beide voertuigen reden achter elkaar door de sneeuw. Bij een spoorovergang ging het mis. De voorste koets moest stoppen. De paarden van de tweede koets sloegen daarna door onbekende oorzaak op hol. De achterste koest botste op de voorste en kantelde.

Meteen werd groot alarm geslagen. Zo kwamen drie reddingshelikopters, 30 verplegers en vijf spoedartsen ter plaatse. Van de gewonden liepen er twee ernstig letsel op, onder wie een van de de koetsiers. Eén gewonde werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Onder de gewonden zijn kinderen, maar zij raakten niet zwaargewond. Hoe het met de paarden is afgelopen, is niet bekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.