Kerstmirakel: Spaanse zwerver vindt portefeuille met 1.000 euro en bezorgt hem volledig terug aan Belgische eigenaar

De Belg kon zijn portefeuille én 1.000 euro gewoon ophalen bij de lokale politie in Amposta.
Policia Local d'Amposta De Belg kon zijn portefeuille én 1.000 euro gewoon ophalen bij de lokale politie in Amposta.
En of er zoiets bestaat als de kerstgeest! Nadat een Belg zijn portefeuille enkele dagen geleden in Spanje kwijtspeelde, dacht de man dat hij hem nooit zou terugzien. Er zat immers 1.000 euro cashgeld in. Maar op kerstavond kreeg de Belg bericht van de lokale politie dat een zwerver zijn portefeuille vond én terugbracht met alles er gewoon nog in.

Nadat de Belg zijn portefeuille verloor in Amposta (Tarragona), was het een dakloze man die als eerste op het rijkelijk gevulde exemplaar stuitte. Hij zag al snel dat alles er nog in zat: identiteitskaart, bankkaarten én duizend euro cashgeld. Maar in plaats van het geld te stelen en de portemonnee te dumpen, besloot hij de volledige inhoud aan de politie te overhandigen. En zo geschiedde, noem het gerust een kerstmirakel. 

De Belg, wonende in Vinaròs in Valencia, werd al snel opgespoord en kon niet geloven wat hij zag. Een groter cadeau kon de man niet krijgen voor kerst.

“Dit is de werkelijke spirit van kerstmis. Daden zoals deze zijn een goed voorbeeld van hoe onze samenleving eruit zou moeten zien”, schreef de lokale politie van Amposta. “We proberen de weldoener terug te vinden omdat de Belg hem persoonlijk zou willen bedanken voor zijn integriteit en eerlijkheid.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elisa deJong

  Alleen bedanken? Hopelijk kan hij hem verder helpen, een eerlijke werknemer wil elke wg

 • Michel Vanderhoydonck

  Proficiat Ivo Torfs .

 • Erik Van Duytekom

  Heb ook eens een portefeuille met op de kop 1000€ + bankkaarten, id's enz gevonden en persoonlijk gaan brengen (ze gaven me 50€) en toen ik ze later tegenkwam in de supermarkt keken ze naar de grond en het plafond ... Afghaanse vluchtelingen .. naam en adres weet ik nog alsof het gisteren was ....

 • Ivo Torfs

  Die zou van mij die 1000 € cadeau krijgen, ik heb het aan de hand gehad toen ik mijn portefeuille verloor bij het fietsen en een moeder met twee kinderen heeft die persoonlijk komen terugbrengen en ik heb het cash geld ( 75 €) aan die eerlijke vinders gegeven.