Kerstmarkt in Berlijn die in 2016 toneel was van aanslag ontruimd

EPA
De politie van Berlijn heeft zaterdag een kerstmarkt ontruimd vanwege twee verdachte mannen, die korte tijd werden opgepakt maar later weer zijn vrijgelaten. Eerder was al melding gemaakt van een mogelijk verdacht object. Dezelfde kerstmarkt op de Breitscheidplatz was drie jaar geleden het toneel van een fatale terroristische aanslag.

Agenten hadden het vermoeden dat een van de mannen op grond van een aanhoudingsbevel werd gezocht. De woordvoerster noemde de gelijkenis van de naam als de reden. Maar dat bleek niet het geval. De twee werden al snel na hun arrestatie weer vrijgelaten.

Gezien de locatie, waar drie jaar geleden een terroristische aanslag plaatsvond waarbij twaalf doden vielen, “reageerde de politie gevoelig”, zei een andere woordvoerder van de politie. Daarom werd de plaats ontruimd. De politie zei dat 350 agenten en speurhonden ter plaatse waren.

Op dezelfde kerstmarkt reed de Tunesiër Anis Amri in 2016 met een vrachtwagen op bezoekers in. Behalve twaalf doden vielen er tientallen gewonden. De Italiaanse politie schoot hem vervolgens dood nadat hij Duitsland was ontvlucht.

REUTERS
AFP
AP
REUTERS
REUTERS4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy Sonnemans

  Binnenkort worden kerstmarkten verboden omwille van "te hoog veiligheidsrisico". Dan hebben onze moslim vrienden hun doel bereikt.

 • Filiep Lapeire

  Spijtig voorval maar beter het zekere voor het onzekere nemen, snel en goed gehandeld van de Duitse politie.

 • Karel Van Geel

  De verrijking volgens individuen als minister van Chaotisch Samenleven Somers zorgen voor een vredevol en aangename kerstsfeer onder bewaking van een gans leger met dank aan de islam en haar geïntegreerde aanhangers.

 • Bart Hollevoet

  Zonder reden. En dus ook zonder nieuwswaarde. Voor een nieuwsmedium dan.