Kerk aangevallen in Burkina Faso: vijf doden

Archieffoto uit 2016: bij een aanslag op een hotel in hoofdstad Ouagadougou vielen meer dan dertig doden. In het Afrikaanse land zijn allerlei jihadistische groeperingen actief.
REUTERS Archieffoto uit 2016: bij een aanslag op een hotel in hoofdstad Ouagadougou vielen meer dan dertig doden. In het Afrikaanse land zijn allerlei jihadistische groeperingen actief.
Gewapende mannen hebben een bloedbad aangericht bij een kerk in Burkina Faso. Zeker vijf mensen kwamen om het leven, zeggen lokale bronnen.

De aanvallers hadden het voorzien op een gebedshuis in de plaats Silgadji, in het noorden van het land. Ze schoten volgens een bron binnen de veiligheidsdiensten een geestelijke en vier gelovigen dood. “Zeker twee mensen worden nog vermist'', zegt de bron.

Een lid van de geloofsgemeenschap, die anoniem wil blijven, vertelt dat de aanvallers arriveerden op motoren. Dat gebeurde toen gelovigen na een dienst de kerk verlieten. De daders schoten eerst in de lucht en daarna op de mensen, aldus de getuige.

Extremisten vielen enkele dagen geleden ook al een school aan in Maitaougou. Daar vielen zes doden, onder wie vijf docenten. Het is onduidelijk wie precies achter de aanvallen zitten, maar in de voormalige Franse kolonie zijn allerlei jihadistische groepen actief.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.