Kent u deze man? Verdachte die Nederlandse conductrice (63) bewusteloos sloeg had Vlaams accent

De verdachte
Opsporing Verzocht De verdachte
Een zwartrijder in Nederland heeft een 63-jarige conductrice bewusteloos geslagen op station Breda omdat hij betrapt werd zonder kaartje. Dit gebeurde op 28 september, maar de verdachte is nog altijd spoorloos. “Dit is een zaak waar je heel boos van wordt”, zegt een politiewoordvoerder. Het Nederlandse programma Opsporing Verzocht deelde beelden van de aanval en de verdachte.

De conductrice werkte in de internationale trein vanuit Brussel naar Amsterdam. Rond 18 uur controleerde ze die zaterdag een jongeman, die geen vervoersbewijs kon tonen. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen (NS) vertelt dat ze met hem een gesprek probeerde te voeren, maar hij stond op en werd verbaal agressief. 

Omdat de conductrice wist dat ze met een gesprek niet verder zou komen, vertelde ze de jongen dat hij op Breda alsnog een kaartje mocht kopen. “Ze schatte in dat ze de situatie moest de-escaleren en ging bij hem weg”, aldus een woordvoerder van de NS.

“Laag en laf”

Maar op het moment dat de trein in Breda stopte en de conductrice - “die het akkefietje alweer vergeten was” - uitstapte om koffie te gaan halen, kreeg ze een harde klap met zijn vuist op haar hoofd. Daarna sloeg hij op de vlucht. Een man probeerde hem nog te tackelen, maar hij sprong over zijn been.

Dat staat op beeld, zegt de politiewoordvoerder. “Iemand van achteren aanvallen is laag en laf.” De politie hoopt dat omstanders zich alsnog melden, in de hoop de verdachte te vinden. 

De verdacht heeft een Vlaams accent en stapte vermoedelijk in Tienen op de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. Hij is ongeveer 1m65 groot en zo’n 25 jaar oud. Hij had kort donker haar, dat aan de zijkanten wat opgeschoren was, en droeg een witte trainingsvest, zwarte broek en zwarte schoenen.

Bekijk hier de camerabeelden: 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Piet Van Buggenhout

  Zo'n kerel is allicht niet aan zijn eerste geweldpleging toe en is toch ook iemand die moet opvallen en bekend zijn in een provinciestadje zoals Tienen. Het zou aan het ongelooflijke grenzen als er geen enkele politieagent in Tienen hem zou kennen. Ik ben benieuwd of ze hem vinden...

 • Guido Prez

  Beelden zeggen.meer dan woorden

 • Erwin Schauvliege

  Wat baadt het om die man op te sporen ?Hij weet heel goed dat hij geen risico loopt op een ernstige straf.Dat soort criminelen krijgen, mochten zij ooit worden opgepakt, gratis een pro-deo advocaat (door de burger betaald dus) aangeboden en links-groene rechters zorgen ervoor dat zij nooit gepast gestraft worden,nooit effectief worden opgenomen in een gevangenis.Wanneer krijgt onze maatschappij terug recht op veiligheid ?Wanneer zijn onze politici en justitie bereid om stappen te ondernemen?

 • Filip Vanlaeken

  We moeten als samenleving durven ingrijpen. Wetten moeten strenger. Gevangenisstraffen mieten allemaal en volledig gezeten worden. Mensen met dubbele nationaliteit ook de Belgische afnemen en terugsturen.

 • Leo Van der Vorst

  Maar weest gerust, deze dader zal er weer vanaf komen met een probatie en een cursus agressiebeheersing. Te laat en te weinig!