Kendra heeft continu last van loopneus. Dan doen artsen griezelige ontdekking

Illustratiebeeld
iStock Illustratiebeeld
Kendra Jackson dacht dat ze gewoon last had van een hardnekkige loopneus. Maar de vrouw uit de Amerikaanse staat Nebraska sukkelde niet met een allergie, noch met een verkoudheid. De oorzaak van haar probleem bleek van een geheel andere aard, zo ontdekten artsen tot hun verbijstering.

"Overal waar ik heen ging, sleurde ik een pak zakdoeken mee", vertelt de vrouw aan de Amerikaanse zender KETV. Sinds enkele jaren moest ze haar neus voortdurend snuiten. "Het was net een waterval", zegt Kendra. Daarnaast had ze voortdurend een kriebel in haar keel, moest ze hoesten en had ze vaak hoofdpijn.

De klachten begonnen na aan auto-ongeval in 2013. Natuurlijk dacht ze zelf eerst aan een verkoudheid. Volgens artsen was het een allergie. Maar neussprays konden niet baten. Op een gegeven moment kwam er tot een kwart liter vocht per dag uit haar neus.

Boosdoener

Het was toen dat de ware boosdoener aan het licht kwam. Artsen van het Nebraska Medical Center in de stad Omaha kwamen met een verrassende diagnose. Kendra had helemaal geen last van een allergie, het gelekte vocht bleek afkomstig uit haar hersenen. Haar auto-ongeluk in 2013 zat er voor iets tussen. Toen had ze een trauma opgelopen nadat ze met haar hoofd tegen het dashboard was beland. Het feit dat ze via haar neus hersenvocht lekte, was daar nog een pijnlijk gevolg van.

Een chirurgisch team kon via de neusvleugels en met gespecialiseerd materiaal het euvel oplossen. Het lek kon gedicht worden met eigen weefsel van Kendra. De operatie vond in april plaats en de vrouw herstelt goed. Voor het eerst in vijf jaar tijd kon ze nog eens  normaal doorslapen.

Zeldzame aandoening

"Soms verdwijnt het probleem na verloop van tijd, maar af en toe is er een ingreep nodig", meldde het desbetreffende ziekenhuis op Facebook. Het gaat om een zeldzame aandoening en de artsen willen meer bekendheid geven aan het probleem.

"Voor de ingreep was ik een zombie", verklaart Kendra. "Nu moet ik geen hele hoop zakdoeken meer zitten meesleuren en kan ik eindelijk beter slapen", besluit de opgeluchte vrouw. 




2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • nathalie de groote

    Herkenbaar , onze zoon nu 11 jaar is 4j geleden geopereerd met hetzelfde probleem! Bij onze zoon was het aangeboren! Had ook constant loopneus tot we de diagnose kragen dat het om hersenvocht ging!

  • Heidi Werbrouck

    Die vrouw moet toch ongelooflijke hoofdpijn gehad hebben.