Kavanaugh belooft "onafhankelijk en onpartijdig" te werken

Brett Kavanaugh (53) heeft tijdens de ceremonie voor zijn benoeming als rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof beloofd "onafhankelijk en onpartijdig" te zullen werken. Omringd door zijn familie en president Trump, werd hij ingezworen.
Photo News Brett Kavanaugh (53) heeft tijdens de ceremonie voor zijn benoeming als rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof beloofd "onafhankelijk en onpartijdig" te zullen werken. Omringd door zijn familie en president Trump, werd hij ingezworen.
Brett Kavanaugh (53) heeft tijdens de ceremonie voor zijn benoeming als rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof beloofd "onafhankelijk en onpartijdig" te zullen werken. De 53-jarige werd ingezworen worden door opperrechter John Roberts en rechter Anthony Kennedy, die hij zal vervangen.

De levenslange benoeming van Kavanaugh liep niet van een leien dakje na beschuldigingen van seksueel misbruik. Toch raakte hij tijdens een tumultueuze stemming in de Amerikaanse Senaat nipt verkozen.
"Het benoemingsproces was controversieel en emotioneel", aldus Kavanaugh. "Maar dat is nu voorbij. Nu wil ik de beste rechter zijn die ik kan zijn. Ik neem deze taak op mij met dankbaarheid en zonder verbittering."

Voor Trump is de onschuld van Kavanaugh bewezen. Hij prees hem als "fair" en een "briljante geleerde". De president verontschuldigde zich "in naam van de natie" voor de "pijn die de hele familie Kavanaugh heeft moeten doorstaan".

Voor Trump is de onschuld van Kavanaugh bewezen. Hij prees hem als "fair" en een "briljante geleerde".
EPA Voor Trump is de onschuld van Kavanaugh bewezen. Hij prees hem als "fair" en een "briljante geleerde".
De president verontschuldigde zich "in naam van de natie" voor de "pijn die de hele familie Kavanaugh heeft moeten doorstaan". De tekst wordt op een teleprompter afgespeeld.
AFP De president verontschuldigde zich "in naam van de natie" voor de "pijn die de hele familie Kavanaugh heeft moeten doorstaan". De tekst wordt op een teleprompter afgespeeld.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maud hallett

  Dat zal wel ja huichelaar!

 • Michael Aerts

  Oei, als hij onafhankelijk en onpartijdig zal oordelen, wat ik ten zeerste betwijfel, zal Donald niet content zijn. Sessions danste ook niet naar zijn pijpen en dat hebben we gezien op twitter.

 • maud hallett

  Dat zal wel

 • Hind Adichi

  Nee Paul, mr de president spreekt voor zichzelf en mag in zo een geval absoluut niet namens de "natie" spreken.Gewetenloos kan je wel zeggen.

 • Fons Casteels

  Al sinds mensenheugenis worden rechters in Amerika benoemd door de president, na goedkeuring door het Congres en de Senaat. Dat is nog nooit een probleem geweest, behalve nu Trump president is. Trouwens, de reden waarom de Democrats met dat waanzinnig verhaal van 37 jaar geleden afkwamen, is simpel: in november zijn er tussentijdse verkiezingen, en de kans bestaat dat de Republicans dan hun meerderheid in C en/of S verliezen. En dan benoemen de Democrats de rechters...