Kat behoedt baby in extremis voor val van trap met ongelofelijke save

Een baby en een trap: altijd een gevaarlijke combinatie. Maar deze kat weet gelukkig van aanpakken. En hoe!
Facebook Een baby en een trap: altijd een gevaarlijke combinatie. Maar deze kat weet gelukkig van aanpakken. En hoe!
Wie van oordeel is dat een kat vooral onverschillig is en enkel aan zichzelf denkt, zal die mening toch moeten herzien na het bekijken van deze hartverwarmende video. In Colombia heeft een snoezig exemplaar namelijk een baby gered op onnavolgbare wijze.

De scène speelt zich af op 31 oktober in hoofdstad Bogota. Beelden van een bewakingscamera laten zien hoe een baby in de woning rondkruipt. Het kind is namelijk ontsnapt uit het parkje. Er is op dat moment geen volwassene in de buurt. En dan nadert de baby de trap. Oh help! 

Gelukkig ziet de huiskat het allemaal vanop een afstand gebeuren en lijkt zich direct bewust van het gevaar. Het behendige dier aarzelt geen moment om razendsnel in te grijpen. Met een tijgersprong werpt de kat zich op de baby en verspert vervolgens de weg zodat het kleintje niet naar beneden kan storten.

De moeder merkt na thuiskomst dat haar baby niet meer in het parkje zit. Het is pas nadat ze de beelden van de bewakingscamera heeft bekeken dat ze begrijpt wat er tijdens haar afwezigheid is gebeurd. Wellicht is het gezin aan een drama ontsnapt. 

DLore Álvarez beseft meteen dat ze haar viervoeter ongelofelijk veel dank verschuldigd is waarna ze zijn fantastische heldendaad roemt op Facebook. Daar werden de heldhaftige capriolen ondertussen al duizenden keren geliket, gedeeld, en van hartverwarmende reacties voorzien.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anja Van den Eynde - Foucart

  Ongelooflijk dit :o wauw

 • Chris Devlaeminck

  Die kat is zeker niet aan het spelen. Ze heeft duidelijk bewust het kind gered.

 • Rody Franks

  Maar dat ga je nooit kunnen bewijzen Leo. Wat wel zeker is: de mens is het enige wezen dat in zijn hoogmoed denkt dat hij de enige is met een bewustzijn. Er zijn genoeg voorbeelden van dieren met (zeer) intelligent gedrag zonder voorafgaande conditionering.

 • guido vermeyen

  Ik heb dat niet gezien dat die kat die peuter achteruit trekt, sterke kat als het waar is.

 • Nicole Vogelaere

  of het in dit geval een doelbewuste actie was van de kat wie zal het zeggen... Heb zelf 2 katten waarvan 1 geen kroelkat is en nooit naast je of op schoot komt. Toch was het deze kat die boven op mijn borst stond te trappelen en me wakker maakte tijdens slaapapneu. Nu bleek ze mij nog nodig te hebben want ze word inmiddels al 4 jaar voor diabetes behandeld 2 x per dag insuline afhankelijk. Ze is mensenschuw en alleen tam bij mij dus :)