Ga naar de mobiele website
^ Top

Kapper Italiaanse Kamer verdient 136.000 euro

epa
Het is niet alleen uitzonderlijk dat het Italiaanse parlement er eigen kappers op nahoudt. Ook de betaling is opmerkelijk: na 40 dienstjaren verdient een 'barbiere' van de Kamer van Afgevaardigden zo'n 136.000 euro. Hetzelfde geldt voor telefonisten, kamerbodes verdienen nog meer.

De bijna 1.500 medewerkers van 'Montecitorio', zoals de Kamer in de volksmond wordt aangeduid, kosten jaarlijks in totaal 310 miljoen euro, meer dan de 269 miljoen die de 630 Kamerleden zelf ontvangen. Samen met alle andere uitgaven, zoals tweede woningen voor Kamerleden in Rome, komen de jaarlijkse kosten van de Kamer uit op ongeveer 1 miljard euro per jaar, aldus de krant la Repubblica.

Kamervoorzitster Laura Boldrini, die omvangrijke bezuinigingen wil op de kosten van de volksvertegenwoordiging, wil vooral bezuinigen op het personeel. Dat is met 50,9 procent (inclusief pensioenen) de grootste kostenpost. Daarbij zal zij wel rekening moeten houden met de vakbonden, die in Italië zowel versnipperd als machtig zijn: het personeel van de Kamer is georganiseerd in 25 verschillende vakbonden. Als aan privileges wordt getornd, gaan Italiaanse vakbonden traditioneel snel over tot 'sciopero' (staking).

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug