Kapitein van Sea-Watch 3 klaagt Salvini aan wegens laster op Facebook en Twitter

Kapitein Carola Rackete terwijl ze door de Italiaanse politie van de Sea-Watch 3 wordt gehaald in Lampedusa.
REUTERS Kapitein Carola Rackete terwijl ze door de Italiaanse politie van de Sea-Watch 3 wordt gehaald in Lampedusa.
Carola Rackete, de Duitse kapitein van de Sea-Watch 3 die migranten redt op zee, heeft een strafrechtelijke klacht tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini opgesteld wegens laster op Facebook en Twitter. Dat hebben haar advocaten vandaag laten weten.

In het 14 pagina's tellende document vraagt de kapitein de inbeslagname van accounts met laster op het internet, met een specifieke verwijzing naar de Facebook- en Twitter-accounts van Matteo Salvini. 

Het document vermeldt de talrijke keren dat de minister van Binnenlandse Zaken Rackete een "crimineel", "rijke Duitse communist", "huurling", "bandiet", "potentiële moordenares" en "medeplichtige van smokkelaars" noemt. De klacht zou bij het parket van Rome ingediend worden.

Salvini maakte zich vandaag meteen vrolijk over de klacht. "De Duitse communiste die de boot van de fiscale politie ramde, heeft het parket gevraagd mijn Facebook- en Twitter-account te blokkeren. Er zijn grenzen aan de belachelijkheid. Zal ik dan maar Instagram gebruiken???”

Rackete is een vijand van Salvini sinds ze 40 migranten naar het eiland Lampedusa bracht terwijl de minister haar verboden had de territoriale wateren van Italië binnen te varen. Haar schip kwam in aanvaring met een politieboot bij het naderen van de haven. 

Rackete zei dat ze uit noodzaak handelde. Ze stond in Italië kortstondig onder huisarrest en er loopt een onderzoek tegen haar voor het helpen bij illegale migratie en het negeren van bevelen van ambtenaren en een militair vaartuig.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Merlijn Ambrosius

  Voor piraterij hingen ze je vroeger op, nu verheerlijken ze je in voorbij gestreefde gazetten en verraders van het eigen volk die onder het mom van mensenrechten hun eigen volk vernietigen. Hang ze op!

 • koen leenknecht

  hahaaha , daar gaan we weer , Italiaanse pseudo-helden . Libië ,Ethiopië , Somalië en Eritrea geplunderd en overal tegen hun kloten gekregen en met de staart tussen de benen gevlucht . Italië is sowieso altijd een probleemland , nu proberen ze wat te oogsten tov één kapitein die slechts mensenlevens heeft gered .

 • Janneke Alsberg

  alles maakt deel uit van een EU links offenssief on Salvini onderuit te krijgen. Salvini boekt ontegensprekelijk fantastische resultaten. Heel EU kijkt toe hoe het wel kan. Nooint minder illegalen in Italie en spectaculair minder doden op de Med.. Het grootse illegalen kamp staat leeg.. Links wordt knettergek daarvan; de paus ongelukkig

 • Bob Bedford

  Dat rammen van die politieboot was er te veel aan. Ze wil dus zogezegd mensen redden - want voor mij is het gewoon mensen aan wal zetten en niet redden - door andere mensen in gevaar te brengen. Dat is helemaal van de pot gerukt. Die minister heeft gelijk.

 • Jef Lois

  Ik hoop echt dat deze vrouw als voorbeeld gesteld word en zwaar gestraft word voor mensen smokkel en het rammen van een boot van de politie, dat ze haar een effectieve celstraf opleggen van vele jaren dit moet stoppen.