Kandidaat-eurocommissaris Sylvie Goulard verhoord door politie

De Franse kandidaat-eurocommissaris Sylvie Goulard met commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
AFP De Franse kandidaat-eurocommissaris Sylvie Goulard met commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Kandidaat-eurocommissaris voor de Interne Markt, Sylvie Goulard, is dinsdagochtend door de Franse gerechtelijke politie in Nanterre verhoord in een zaak van mogelijke fictieve tewerkstelling binnen het Europese Parlement.

Sylvie Goulard werd verhoord in het kader van het onderzoek naar mogelijke fictieve tewerkstelling van medewerkers van de partij MoDem in het Europees Parlement, toen Goulard Europarlementslid was.

Brede portefeuille

Goulard is kandidaat om te zetelen in de nieuwe Europese Commissie die in november aantreedt. Voorzitter Ursula von der Leyen wil haar Interne Markt toevertrouwen, een brede portefeuille die ook het industriebeleid, de digitale interne markt en de defensie- en ruimtevaartindustrie omvat.


Dat de Franse president Emmanuel Macron Goulard eind augustus als eurocommissaris naar voren had geschoven, leidde tot een aantal gefronste wenkbrauwen door haar mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Het Europees Parlement had ook een onderzoek naar de zaak geopend, maar sloot dat eind augustus af omdat er alleen "kleine administratieve onregelmatigheden genoteerd werden, maar niets systematisch of intentioneel". Sylvie Goulard heeft uiteindelijk 45.000 euro bruto terugbetaald aan het Europese Parlement.

Goulard was Europees Parlementslid van 2009 tot 2017. Dat jaar werd ze Frans minister van Defensie, maar ze moest na één maand alweer opstappen toen het schandaal losbarstte. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manten Kalle

  Geen probleem. Wij betalen dat wel.

 • Karel Van Geel

  Waarom dit mens lastig vallen. Indien gesjoemel en fraude strafbaar zou zijn binnen de EU moet men gans de EU bende opsluiten.

 • Vloebergs Jan

  Kleine onregelmatigheden ik verdien geen 45000 euro per jaar, maar ja klein is relatief.

 • Edmond Dillien

  Kleine administratieve onregelmatigheden, is 45.000€ een kleine administratieve onregelmatigheid? Amai mijn schoenen wat is dan een grote enkele miljoenen, en na terugbetaling van, en dus schulderkenning, krijgt ze nu dus nog een grotere portefeuille. Zo marcheert dat bij de elite politici in Europa, en in andere landen ook daar ben ik zeker van, en het volk staat er bij kijkt er naar en betaald zich blauw voor dat soort.

 • Billy Valcke

  Dat gaat wel ‘onder de mat’.daar zorgt macron voor...en zo blijven dat soort benoemingen doorgaan.tot in de eeuwigheid.