Kameroens leger doodt 41 Boko Haram-strijders

Het Kameroense leger heeft in het noorden van het land 41 strijders van de islamistische terreurgroep Boko Haram gedood. Dat heeft minister van Communicatie Issa Tchiroma Bakary vandaag meegedeeld.

"Bij het afslaan van een aanval van Boko Haram in het dorp Shogori, hebben onze soldaten 34 leden van de terreurgroep gedood en twee gevechtsjeeps van Boko Haram vernietigd", zo staat in een mededeling van Tchiroma. Bij een andere gewelddadige confrontatie werden nog eens zeven rebellen en een soldaat gedood.

Kameroen had zondag voor het eerst luchtaanvallen tegen Boko Haram uitgevoerd, nadat een duizendtal leden van de terreurorganisatie een aanval hadden gelanceerd op de militaire basis van Achigashiya. Boko Haram had de soldaten op de vlucht gedreven, maar door de luchtaanvallen heeft het leger die basis weer in handen gekregen.

"De inzet van de luchtmacht betekent voor Kameroen een nieuwe stap in de strijd tegen Boko Haram. Die stap was nodig vanwege het grote aantal en de verscheidenheid van de vijandige aanvallen", zo verklaarde luitenant-kolonel Didier Badjeck.

Boko Haram terroriseert al jaren het olierijke Nigeria, maar begon onlangs ook het noorden van Kameroen te destabiliseren. Kameroen verplaatste daarom veel troepen naar de Nigeriaanse grens.