Kamala Harris stapt uit presidentsrace Democraten

Kamala Harris.
AFP Kamala Harris.
Kamala Harris stapt onderwacht uit de race om de kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap bij de Democraten. Dat meldden bronnen rond het campagneteam van de senatrice. Ze maakte het nieuws kort daarna via Twitter zelf bekend.

Harris (55) is senator voor de staat Californië en werd aan het begin van de campagne gezien als een rijzende ster. In de opiniepeilingen maakte ze de afgelopen weken echter een duikeling. Daarbovenop moest ze medewerkers beginnen ontslaan, en begon ze nagenoeg uitsluitend de focus te verleggen naar Iowa, traditioneel de eerste voorverkiezing. Ze zegde vandaag een belangrijke fondsenwervingsbijeenkomst af in New York. 

Harris meldde "met veel spijt maar ook met diepe dankbaarheid" uit de race te stappen. "Maar laat ik duidelijk zijn: ik blijf elke dag vechten voor waar deze campagne voor stond: gerechtigheid voor de mensen. Alle mensen".   Haar ambitie was de eerste vrouwelijke zwarte president van Amerika te worden.

In een e-mail aan haar aanhangers verklaarde ze ook dat er "simpelweg niet genoeg geld" was om verder te gaan. Bij de Democraten heeft al meer dan een dozijn kandidaten de handdoek in de ring gegooid. Wat niet wegneemt dat ook nog meer dan een dozijn anderen proberen de investituur van de partij in de wacht te slepen en nadien de Republikeinse president Donald Trump te verslaan.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fons Casteels

    Harris heeft er 25 miljoen Dollar doorgedraaid aan reclame op tv en in kranten en tijdschriften. Misschien kan ze nu even nadenken wat ze met dat geld had kunnen doen voor de mensen die ze beweert te verdedigen/vertegenwoordigen.

  • Karel Tichmann

    Deze "rijzende ster" had 0.0% kans om president te worden..