Kakkerlak nestelt zich in oor van Amerikaanse en blijft daar 9 dagen zitten

Katie Holley en de kakkerlak die 's nachts in haar oor was gekropen.
AP Katie Holley en de kakkerlak die 's nachts in haar oor was gekropen.
Kakkerlakken hebben het helemaal naar hun zin in warme, vochtige oorden. En dat zal de 29-jarige Katie Holley uit de zuidelijke Amerikaanse staat Florida geweten hebben. 

Op 14 april werd Katie Holley 's nachts plots wakker met een rare sensatie in haar oor. Het voelde alsof er een ijsblok in was geglipt. Ze voelde ook iets bewegen, alsof wat het ook was steeds dieper wou, en ze hoorde een vreemd "ritmisch" geluid. 

Bezorgd ging ze naar de badkamer en ze begon met een wattenstaafje in haar oor te porren. Aan het watje hingen donkerbruine stukjes die eruit zagen als poten. Ze panikeerde. Haar man Jordan schoot te hulp en keek met een zaklamp in haar oor. Daar zat de dader. Met een pincet probeerde hij de kakkerlak te verwijderen, maar het beest zat te diep. Ze gingen naar het ziekenhuis.

Op spoed injecteerden de arts lidocaïne in het insect. Ze voelde hoe de kakkerlak wriemelde en vocht tegen het middel tot hij na twee minuten stopte met bewegen. Ze haalden er enkele stukjes kakkerlak uit en Katie mocht weer naar huis. Alles was in orde. "Dit is iets wat heel vaak gebeurt. Je hoeft geen specialist te raadplegen", zeiden ze. Onderweg stopten Katie en haar man in de supermarkt om oordoppen te kopen. 

De volgende dagen was ze er toch nog niet gerust op. Haar oor voelde vreemd aan, zeker wanneer ze geeuwde. Misschien was er wax van de oordoppen blijven steken, dacht ze, en ging na enkele dagen toch maar op controle bij haar huisarts.

De arts voerde enkele keren een oorspoeling uit, keek nog eens goed en zag nog een poot zitten. Haar patiënte moest dringend naar een NKO-arts. 

Katie probeerde zich te herinneren hoeveel de spoedarts de week ervoor had verwijderd en hoopte dat er gewoon nog een pootje vastzat. Uit haar oorkanaal trok de specialist uiteindelijk niet een pootje, maar het lijf, de kop en antennes van een volgroeide kakkerlak die 9 dagen lang in haar oor had gehuisd. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yves Vandeneynde

    Pasceline, je kan je huis nooit helemaal beestjesvrij houden. En zeker niet in een subtropisch klimaat als Florida. Dit gezegd zijnde: het is een vreselijke gedachte om zo'n kakkerlak in je oor te hebben.

  • Pasceline Dubois

    In een proper huis heb je ook geen kakkerlakken hé, mss eerst daar eens poetsen

  • Clement Asselman

    Uw oren beter wassen. Ge gaat nog eens spruiten achter uw oren vinden!