Kaderlid Nederlandse motorclub opgepakt voor moordpoging in Rijkevorsel

De verdachte werd  in de boeien geslagen met de hulp van een arrestatieteam van de Nederlandse politie (archieffoto).
ANP De verdachte werd in de boeien geslagen met de hulp van een arrestatieteam van de Nederlandse politie (archieffoto).
Een 42–jarige man uit Breda, tevens kaderlid van de motorclub Kings Syndicate, is vandaag op verzoek van de Belgische politie in het Nederlandse Oosterhout aangehouden, meldt de politie. Hij wordt verdacht van een liquidatiepoging die donderdag 6 april 2017 plaatsvond in het Kempische Rijkevorsel.

Op die donderdagavond vond aan de Gammel in Rijkevorsel  een schietincident plaats. Het slachtoffer werd op het erf van zijn landbouwbedrijf opgewacht door twee personen. Bij thuiskomst werd hij direct viermaal in zijn lichaam geschoten. Hij raakte hierbij levensgevaarlijk gewond. De daders vluchtten. De Belgische politie startte hierop een onderzoek.

Nadat de Nederlandse politie een Europees Onderzoeks Bevel (EOB) ontving van de Belgische onderzoeksrechter, hield zij vandaag met behulp van het arrestatieteam de 42-jarige verdachte aan. Hiernaast werd er in zijn woning in Oosterhout (Noord-Brabant) een huiszoeking verricht. Hierbij zijn gegevensdragers in beslag genomen. De verdachte en het in beslag genomen materiaal is overgedragen aan de Belgische politie. Zij zet het onderzoek voort.

Kings Syndicate bestaat voornamelijk  uit oud-leden van een andere beruchte Nederlandse motorclub:  No Surrender.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    "kaderlid" ook bij die motards ?Hoeveel verdient die ?

  • Eric Van Dyck

    Dus gekend bij het gerecht maar was weer niks mee gebeurd ... lol

  • Luc de Wolf

    Oei. Robocops die voor de veiligheid zorgen ? Toch wel problemen mee