Kacie (2) vecht voor haar leven nadat ze knoopbatterij inslikte: "Het brandde dwars door haar organen"

Twitter
Een 2-jarig meisje uit het Engelse Derby vecht voor haar leven nadat ze per ongeluk een knoopbatterijtje inslikte uit een autosleutel. Dat richtte een verwoestende schade aan in haar lichaam. Haar moeder wil andere ouders nu waarschuwen voor het gevaar van batterijen.

Aanvankelijk wisten mama Cheryl Bell (27) en de dokters niet dat Kacie een batterij had ingeslikt. Cheryl had haar in februari binnengebracht in het ziekenhuis omdat ze onophoudelijk overgaf en diarree had. Haar toestand bleef achteruitgaan en toen ze ook problemen kreeg met ademhalen, werd een scan gemaakt van haar lichaam. En daarop zagen de artsen opeens de batterij zitten.

Ze werd meteen naar het kinderziekenhuis van Nottingham gebracht, waar de knoopbatterij operatief werd verwijderd. Maar die had intussen al heel wat schade aangericht en een week later moest het meisje opnieuw een operatie ondergaan omdat ze maar bloed bleef overgeven.

Verlamd
"Volgens de dokters bestond er een kans van 40 procent dat ze het niet zou halen", aldus mama Cheryl. "En als ze het haalde, zou ze 50 procent kans hebben om verlamd te zijn vanaf haar middel. Kacie kan voorlopig niets eten en drinken en wordt gevoed door een buisje. Ze moet nog zeker een maand in het ziekenhuis blijven en zal waarschijnlijk nog een nieuwe reeks operaties moeten ondergaan."

Facebook

Knoopbatterij zitten onder meer in rekenmachines, fietslampjes en autosleutels. De chemicaliën in de batterijtjes kunnen reageren met speeksel en binnen de twee uur de slokdarm ernstig beschadigen. In 9 op de 10 gevallen passeert de batterij het maag-darmkanaal zonder problemen, maar in 10 procent van de gevallen blijft ze steken. In 1 procent treden serieuze complicaties op. Zoals bij Kacie.

Slokdarm
"De batterij brandde dwars door haar organen", klinkt het, "en beschadigde niet alleen haar slokdarm, maar ook twee belangrijke aders in haar rug, waardoor ze verlamd kan zijn."

Bed
Cheryl - die nog twee andere kinderen heeft van vijf en drie - waakt elke dag aan haar bed. "Ik ben naar de hel gegaan en terug", snikt ze. "Kacie zal misschien nooit meer kunnen lopen. Maar ze zou het wel moeten halen. Ik wil andere ouders waarschuwen voor het gevaar van batterijen. Kacie heeft geluk gehad dat ze nog leeft."

Facebook
Kacie (vooraan links) met haar mama, broertje en zusje op een archiefbeeld.
Facebook Kacie (vooraan links) met haar mama, broertje en zusje op een archiefbeeld.