Kaartje met “groeten uit Thailand” sturen, blijkt een dingetje onder criminelen: deze bende deed het Sekkaki voor

Paul Meyer (met grijze t-shirt) en de andere bendeleden op het moment van hun arrestatie in Thailand.
Paul Meyer (met grijze t-shirt) en de andere bendeleden op het moment van hun arrestatie in Thailand.
De ontsnapte Oualid Sekkaki (26) stuurde de gevangenisdirectie in Turnhout eerder deze week een postkaartje vanuit zijn huidige verblijfplaats: “Groetjes uit Thailand”. Vriendelijk, maar niet zo origineel. ‘De Bende van 700 miljoen’ deed meer dan tien jaar geleden exact hetzelfde, daarbij bezorgden ze de Antwerpse speurders nog een foto met daarop hun blote konten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Paul ‘Paulus’ Meyer - die zichzelf in 2000 ontpopte tot de ‘smokkelkoning’ van ons land - was de leider van de zogenaamde ‘bende van 700 miljoen’. Hijzelf en de drie andere leden, onder wie zijn echtgenote, smokkelden begin deze eeuw alles wat te spuiten, slikken of snuiven was: coke, hasj en heroïne.

Niet alleen drugs, maar ook alcohol en sigaretten smokkelden ze jarenlang via de Antwerpse haven ons land binnen én buiten. Dat lucratieve handeltje zou hen maar liefst 700 miljoen euro hebben opgebracht, en zo kregen ze al snel de bijnaam ‘bende van 700 miljoen’.

De megawinst die ze via hun smokkelwaar verworven, wasten ze lange tijd wit door onder meer een fitnesszaak en schoonheidssalon te kopen in Antwerpen. Alles werd volledig gerenoveerd met de duurste materialen, die allemaal cash betaald werden. Ondertussen bleef de bende drugstransporten organiseren.

Vijf villa’s in Thailand

Maar in 2007 liep het grondig mis en werd een zending van 97 kilogram heroïne en een recordlading van 45.000 kilo hasj onderschept in de haven van Antwerpen. De speurders hadden eindelijk voldoende bewijs om de bende te vatten waarop de leden, alsook de echtgenote van Meyer, de vlucht namen richting Thailand. Daar hadden ze zopas een luxueus resort opgekocht met vijf villa’s, een zwembad met ligweide, een hotel en een trainingskamp voor thaiboksers. Een koerier zou maar liefst drie autoritten nodig hebben gehad om de aankoopsom van het resort in cash naar de Duitse verkopers te brengen

Nog een bijkomend voordeel: er was geen uitleveringsverdrag tussen België en Thailand. De drie bendeleden waanden zich dus ongrijpbaar in hun resort. Dat bewees het postkaartje dat ze aan de Antwerpse speurders bezorgden: een foto met daarop hun drie blote konten en het tekstje “groeten uit Thailand”.

Maar het lachen zou hen snel vergaan: in oktober 2007 omsingelden acht Belgische speurders en een honderdtal Thaise politieagenten het domein van Meyer. Hij belandt voor een jaar in de Thaise cel voordat hij aan België wordt uitgeleverd. Daar bracht hij nog eens enkele jaren in de gevangenis door. Inmiddels is Meyer alweer enkele jaren op vrije voeten en denkt hij mijmerend terug aan “die fijne periode" dat hij smokkelkoning was. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • wim CLAES

    als hij effectief in Thailand zit , zal hij snel de Thaise politie leren kennen, en het 5 sterrenhotel missen waar hij zat opgesloten.

  • Theo Van Hoof

    Wie zegt dat sekaki echt in thailand zit? Kan net zo goed in Mechelen resideren. Er gaan genoeg landgenoten naar ginds op reis om wat zaken mee te geven. Als hij contact opneemt met zijn familie weten ze waar hij zit. Wees maar zeker dat zijn familie gevolgd wordt.

  • Olivier Delbeke

    Zo dat bespaart ons dan toch al zijn gevangeniskosten en verlicht de werkdruk van onze cipiers. Meer van dit aub