Kaap van 10 miljoen wereldwijde coronabesmettingen overschreden: verscheidene landen voeren nieuwe lockdown in

REUTERS
Het wereldwijde aantal bevestigde coronabesmettingen is zondag de kaap van 10 miljoen gepasseerd. Dat blijkt uit officiële cijfers van de Johns Hopkins University. In de Verenigde Staten is voor de vijfde dag op rij een recordaantal besmettingen opgetekend en verscheidene landen, staten en steden overwegen intussen een nieuwe lockdown of hebben er een ingevoerd.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De zwaarst getroffen landen zijn de Verenigde Staten, Brazilië, Rusland, India en het Verenigd Koninkrijk. Het aantal dodelijke slachtoffers nadert intussen het half miljoen, met als koplopers de Verenigde Staten, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk. Volgens berekeningen van persbureau Reuters zouden zowel Noord-Amerika, Latijns-Amerika als Europa goed zijn voor 25 procent van alle coronabesmettingen. Azië en het Midden-Oosten zitten respectievelijk op 11 en 9 procent. 

Record

In de Verenigde Staten werden zaterdag 44.782 nieuwe bevestigde gevallen van het coronavirus gerapporteerd, wat voor de vijfde dag op rij een record is. De teller staat intussen op meer dan 2,5 miljoen. Ruim 125.000 mensen lieten al het leven in de VS. Vooral in Florida, Georgia, South-Carolina, Nevada, Texas en Arizona gaat het slecht. Onder meer in Texas werden de coronamaatregelen intussen weer verstrengd.

Ook in Australië en Nieuw-Zeeland gaat het aantal besmettingen weer omhoog. Australië houdt de grenzen voorlopig dicht en in de staat Victoria wordt een nieuwe lockdown overwogen. In Nieuw-Zeeland blijkt het quarantainesysteem dan weer onder “extreme druk” te staan, zo blijkt uit een onderzoek.

Europa lijkt het dan weer relatief goed te doen. Spanje, Italië en Frankrijk die enkele maanden geleden de slechtste cijfers ter wereld lieten optekenen, lijken er beter in geslaagd om het virus onder controle te krijgen dan vele anderen landen. Ze zijn nu 8ste, 9de en 13de op het vlak van nieuwe besmettingen en 6de, 4de en 5de als het om het aantal dodelijke slachtoffers gaat. 

Lees ook: Deze 10 landen lopen momenteel grootste risico op tweede coronagolf
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rayan El Arami

  Net in de meest zuidelijke en dus warmste staten. Benieuwd wat al diegenen die geloofden dat het virus met de zomerwarmte zou verdwijnen, hierop te zeggen hebben.

 • Maarten Nijs

  Hier in België wachten we weer tot het te laat is ! Naar goede gewoontes

 • GILBERT MEYNS

  Gelukkig veel wind aan de kust, we houden ons vast aan de takken van de bomen, hopelijk waait de tweede golf virussen weg

 • Regis Desmet

  Als we de overlijdens per inwoner nemen dan zijn we wereldkampioen, als je de overlijdens in België wilt vergelijken met andere dan moet je vermenigvuldigen met hoeveel keer meer inwoners er zijn, bv. met Frankrijk maal 6, met de Brazilië maal 20 of met de VS maal 33, dan pas heb je t correcte cijfer van t land met de meesten doden en dan staan we op de eerste plaats, blijkbaar zijn na politici ook virologen top in t verdoezelen van feiten

 • Erwin Schauvliege

  Het zijn uiteraard de mensen zelf die de grootste oorzaak zijn van verdere verspreidingen. We weten ondertussen hoe we kunnen meehelpen om dit te voorkomen en we weten ook dat bepaalde groepen mensen dit niet zullen aanvaarden, ook al is dit een een spijtige maar tegelijk tijdelijk engagement. Maar de politieke beslissingen (geen mondmaskers in warenhuizen en geen politiecontrole en -boetes) zijn de echte aanleiding. De manier waarop aan politiek wordt gedaan, heeft geen toegevoegde waarde meer