Juncker werkt voort, ondanks "gezondheidsproblemen"

Juncker werd gisteren strompelend gespot bij de groepsfoto op de NAVO-top. Hij moest onder andere door Nederlands premier Mark Rutte ondersteund worden.
AP Juncker werd gisteren strompelend gespot bij de groepsfoto op de NAVO-top. Hij moest onder andere door Nederlands premier Mark Rutte ondersteund worden.
Ondanks zijn gezondheidsproblemen meent Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker dat hij zijn taken verder kan vervullen. Dat zei zijn woordvoerder Margaritis Schinas. Hij reageerde daarmee op vragen over beelden van de afgelopen NAVO-top die op het internet circuleren. Daarin is te zien hoe Juncker door een aantal staats- en regeringsleiders ondersteund moet worden. 

Insinuaties als zou Juncker dronken zijn geweest, zijn volgens woordvoerder Schinas "smakeloos". Hij wees erop dat Juncker al langer problemen aan de rug heeft. Woensdag had hij last van ischias (ook wel sciatica genoemd), pijn in de rug met uitstralingen naar de benen.

Volgens week vliegt Juncker naar China en Japan en op het einde van de week nog eens naar Spanje. Zijn gezondheidsproblemen staan zijn officiële taken niet in de weg, zei de woordvoerder nog.
53 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • FRANCIS vanoverschelde

  En dat onbenullig zielig ventje mag blijven , of ontslag met 1000 milj vergoeding ; Leve DE UK

 • Ludo Van Nuffelen

  Schandalig voor Europa....en de pers liever afgeven op Trump....deze beelden heeft de VRT trouwens ook niet laten zien....het anders wel de moeite waard...schandalig !!!

 • willy varendonck

  Hij had de steun van Merkel om deze plaats te kunnen bekleden en dat zal wel zijn reden hebben en nog iets anders, de likeuren bij de EU zijn taksvrij, dus goedkoop

 • diane colman

  Er is twijfel … want niemand van de Euro Club zal de waarheid durven zeggen maar ik vind zijn gedrag soms heel eigenaardig o.a. zijn vriendschappelijk gedoe altijd omhelzingen, kusjes..

 • adam naaktgeboren

  Laat hem toch effe blazen en het wordt duidelijk voor iedereen. Waarom zo moeilijk doen? Waarschijnlijk wordt het dan onrechtmatige verkregen informatie en schending van de privacy. Openbaar dronkenschap en dat op het werk. Dat is een reden voor opstaande voet ontslag zonder opzegvergoeding.