Juncker vraagt "respect" na geruchten alcoholisme: "Straf hoeveel experts er zijn over mijn gezondheidstoestand"

Juncker vandaag op een persconferentie.
REUTERS Juncker vandaag op een persconferentie.
Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker ontkent dat hij vorige week had gedronken toen regeringsleiders hem moesten ondersteunen rond een diner bij de NAVO-top in Brussel. De Luxemburger zei "onder de indruk" te zijn dat er zo veel aandacht voor het incident is geweest en dat zoveel mensen blijkbaar expert over zijn gezondheidstoestand zijn. "Eerlijk gezegd heb ik geen tijd voor zulke onbeduidende nonsens. Ik vraag om respect."

Junckers woordvoerder had eerder al weersproken dat er alcohol in het spel was, maar er kwamen vandaag opnieuw vragen op een persconferentie over zijn gezondheid. 

De Luxemburger kampte vorige week met zenuwpijnen als gevolg van ischias. Op beelden was te zien hoe de Commissievoorzitter door andere staats- en regeringsleiders ondersteund moest worden. "Het is verbazingwekkend hoeveel mensen expert zijn als het over mijn medische conditie gaat. Ja, ik had kramp in mijn been, maar er waren veel belangrijker zaken om op te concentreren op de NAVO-top dan mijn gezondheidstoestand."

Juncker ontkende expliciet dat hij gedronken had. Hij was naar eigen zeggen bloednuchter. "Dat was woensdag zo, en hetzelfde geldt voor vanmorgen, vanavond en morgenochtend."
64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karin Cleymans

  Hier zitten de experts typisch Vlaamse normen en waarden mensen afbreken zonder de feiten .. proficiat

 • Pascal De Groote

  Juncker zit in fase 1 : ontkenning van het probleem. Op EU summit top 2017 moesten ze hem met 2 ondersteunen of hij viel gewoon omver.

 • Frank De Rycke

  Neen ...je was echt niet dronken !

 • eric van der jeugdt

  moest den don guchtionie nog eurocommisaris zijn hij zou hem nu niet laten horen.

 • philippe dusablon

  Hij moest door de grond zakken van schaamte om zijn dronkenschap en drankzucht te durven ontkennen, want dat is een publiek geheim. Maar zulke sujets kennen geen schaamte of gene. Een werkmens die de pilaar is van de samenleving zou in zijn geval al lang aan de deur gezet zijn. Een hypocriet van de bovenste plank, maar dat is zijn kringen een must en een normaal gegeven vrees isik.