Juncker kwaad op parlementsleden die stakende tolken steunen

Juncker
REUTERS Juncker
Verschillende Europarlementsleden hebben dinsdagochtend herstelwerken aan een microfoon in het halfrond in Straatsburg geblokkeerd, uit solidariteit met de stakende EU-tolken. Zeer tegen de zin van Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, die de actie "niet normaal" noemde. 

De Bulgaarse premier Boyko Borisov mocht dinsdagochtend in het Europees parlement het Bulgaars voorzitterschap van de Europese Raad afsluiten. Zijn microfoon werkte echter niet, waarop enkele van de weinige aanwezige parlementsleden de technici die het probleem kwamen oplossen de toegang tot het halfrond ontzegden. De microfoon kon uiteindelijk wel hersteld worden, maar de Bulgaarse premier moest wat geduld uitoefenen. 

Erg kwaad

Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker reageerde erg kwaad. "Dit is niet normaal. Punt. Dit was nooit gebeurd als mijnheer Macron of mevrouw Merkel hier waren", sneerde hij.  Ook de voorzitter van het Europees parlement Antonio Tajani reageerde kwaad. "Deze parlementsleden gedragen zich als vakbondsmilitanten", klonk het. 

De tolken van het Europees parlement leggen deze week het werk een paar uur per dag neer uit onvrede met de geplande hervorming van hun werkschema. Ze zouden binnenkort maximum 8 uur in de vertaalcabine moeten doorbrengen in plaats van 7 uur. Deze wijziging werd volgens hen zonder overleg ingevoerd.

"Belachelijk"

Het is niet de eerste keer dat Juncker uithaalt naar het Europees parlement. Vorig jaar noemde hij de instelling "belachelijk" nadat slechts een dertigtal Europarlementsleden was opgedaagd voor een debat met de Maltese president Joseph Muscat. Tajani reageerde toen erg gepikeerd. "Het is niet de job van de Commissie om het Parlement te controleren, maar wel omgekeerd", zei hij.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ricci Latte

  Het bewijs dat Europa één grote nul en totaal waardeloos is. Wij, modale burgers, wisten dit al van bij de start en die supergraaiers worden nu pas wakker! Tijd om dit zootje op te ruimen en terug te keren naar de good old days.

 • Christine Laevers

  Wat een belachelijk geklungel is dat daar. Hebben die mensen geen schaamte ? Zoveel landen op een lijn krijgen ... velen burgers wisten van in het begin al dat dat nooit zou lukken. Zien ze dat dan zelf niet in ?

 • Ludovic De Beuckeleer

  junker zegt het zelf , afschaffen . dus zijn postje is niet meer nodig want komt toch niets goed uit.

 • Robert Van Garderen

  Mooi meteen afschaffen die handel dan.

 • chris delanghe

  de EU is inderdaad een belachtelijke bedoening , die de belastingsbetalers handen vol geld kost... En wat brengt het op ? nog meer kosten, en nog meer belastingen...Afschaffen die schuldlslavernijbende in Brussel én Straatsburg. Toppunt van geldverkwisting en zakkenvullerij!!!.