Journalist ABC News geschorst om foutief bericht over Trump

De Amerikaanse president Donald Trump (links) en zijn voormali9ge veiligheidsadviseur Michael Flynn.
REUTERS De Amerikaanse president Donald Trump (links) en zijn voormali9ge veiligheidsadviseur Michael Flynn.
De Amerikaanse televisiezender ABC News heeft een verslaggever vier weken geschorst omdat hij een fout heeft gemaakt in zijn berichtgeving over Michael Flynn en Donald Trump.

Het gaat om onderzoeksjournalist Brian Ross. Hij schreef dat de voormalige veiligheidsadviseur Flynn van de toenmalige presidentskandidaat Donald Trump de opdracht had gekregen om contact te leggen met Russen. Dat bleek onjuist. Trump zou Flynn en een smalle kring van adviseurs alleen de opdracht hebben gegeven om na te denken over hoe de banden met Rusland verbeterd konden worden met het oog op de samenwerking tegen terrorisme en Syrië, zo erkende ABC News zaterdag

Wall Street zakte een procent nadat ABC News het foutieve nieuws over Flynn en de rol van Trump naar buiten bracht. Als het wel zou kloppen, zou dat betekenen dat Trump zelf in verband kan worden gebracht met verboden contacten met de Russen.

Ross is vier weken lang op onbetaald verlof gestuurd. "Het is van het grootste belang dat onze nieuwsverhalen op waarheid berusten, en daarin zijn we hier tekort geschoten", zo zei het tv-station in een verklaring.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Of het nu Trump of zijn schoonzoontje was: maakt dat echt verschil? Kushner zal dat zeker niet op eigen houtje gedaan hebben! Enfin: knap dat ze hun fout toegeven, ik zie Trump zoiets niet doen: die heeft zich nog nooit voor zijn leugens of fake video's verontschuldigd.

 • jos beverke

  Ja dat krijgt ge als ge meer dan 70% van de nieuwsmedia tegen u hebt.Ook in Europa op de meeste zenders wordt er met Trump de draak gestoken terwijl men met veel tamtam het bezoek van ex president Obama aan Frankrijk uitbazuint.Hoe zou dat komen?.

 • Pete Schoonhuys

  Wat dan ook de gepaste reactie is. Daar kunnen sommigen een voorbeeld aan nemen; De President van de VS bijvoorbeeld, die de bewuste video's die hij van Fransen heeft geretweet, en ondertussen bevestigd zijn als fake. Die video's zijn nog altijd te bewonderen op zijn Twitter. Ziek.

 • Redgy Dewulf

  Klein foutje, het was zeker goed bedoeld...

 • Luc Van Ackeren

  Dit werd correct meegedeeld op het NOS journaal. Ik ben nieuwsgierig of ook de VRT hier iets over gaat zeggen ... I think not !