Joshua was 30 seconden knock-out geweest en beschuldigde zijn broer van slagen en verwondingen. Maar toen kwam de echte dader in beeld

De onfortuinlijke Joshua Hayden
rv/Thinkstock De onfortuinlijke Joshua Hayden
Joshua Hayden (19) was samen met zijn broer aan het jagen in de outback van Australië toen het onwaarschijnlijke gebeurde.

Het duo reed dinsdag met de wagen in de buurt van Kellerberrin in West-Australië. Ze merkten drie kangoeroes op. Joshua maakte zich klaar om een schot af te vuren en leunde uit het raam.

Maar dat was buiten een kangoeroe gerekend die het op de traag rijdende wagen had gemunt. Het sterke dier viel aan en vernielde daarbij de voorruit van de auto. Daarna deelde de kangoeroe een kopstoot uit en brak daarbij de kaak van Joshua.

De tiener was zo'n dertig seconden knock-out en besefte niet wat er was gebeurd. Toen hij weer bij bewustzijn kwam, wees hij met een beschuldigende vinger naar zijn broer: "Jij hebt mij geslagen."

Maar die moest meteen ontkennen: "Het was de kangoeroe."

Hij bracht Joshua naar de spoedafdeling van een lokaal ziekenhuis. Vandaar werd hij overgebracht naar het hospitaal van Perth. Hij zal nog tien dagen moeten wachten vooraleer er een operatie kan plaatsvinden omdat zijn gelaat momenteel nog te opgezwollen is. 

Dergelijke incidenten met kangoeroes zijn nochtans zeldzaam. In 2015 werd een fietser nabij Canberra tegen de grond geslagen door een kangoeroe. Bronwyn Calver liep toen meerdere breuken op. 
28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • johanneke li

  tof om te lezen dat er nog dieren zijn die van aanpakken weten!

 • ingrid mertens

  Juist goed, hopelijk zullen ze geleerd zijn en de dieren met rust laten in de toekomst!!

 • Ann De Waegeneire

  Hij heeft erom gevraagd zal hem leren , laat dieren gerust punt uit

 • JEF JOOSSENS

  Kan niet beter!!!!

 • gustaaf carpels

  Waarom jagen ze hier op herten,everzwijnen, Daar leveren de kangoeroes het wildvlees he Het jachtseizoen is daar ook gereglementeerd De mad max toestanden zijn daar ook voorbij