Jos B. niet langer verdacht van moord op Nicky Verstappen wel van doodslag

Politie
De verdenking tegen Jos B. in de zaak-Nicky Verstappen is afgezwakt. De raadkamer in Nederlands Limburg heeft de moordverdenking geschrapt omdat er onvoldoende aanwijzingen zouden zijn voor een vooropgezet plan om de 11-jarige jongen van het leven te beroven. Dat meldt de krant De Limburger. 

Jos B. wordt nu verdacht van doodslag. Op moord staat maximaal levenslang, op doodslag maximaal vijftien jaar cel. Waarom de raadkamer het Openbaar Ministerie op dit deel van de verdenking heeft teruggefloten, wil de rechtbank niet nader toelichten. Het OM sluit volgens een woordvoerder overigens niet uit dat B. in een later stadium alsnog moord ten laste wordt gelegd.

DNA-match
De elfjarige Nicky Verstappen werd in 1998 dood gevonden op de Brunsummerheide in Nederlands Limburg, waar hij op zomerkamp was. B. kwam in beeld na een DNA-match maar bleek spoorloos. Na een internationale klopjacht werd hij dit jaar aangehouden in een afgelegen gebied in Spanje. B. wordt niet alleen verdacht van het ombrengen en misbruiken van de jongen, maar ook van het bezit van kinderporno. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sobek Wessels

  iemand en zeker een kind om het leven brengen is Altijd Moord ! Doodslag bestaat niet !! Iemand doden uit eigen belang is altijd moord !!

 • Berthie Gijsen

  Het moest maar eens een kind van een rechter of minister geweest zijn.Dan golden wel andere wetten hé?

 • marcus bastiaensens

  Hij geraakt opgewonden door kinderen. Dus geen vooropgezet plan maar impuls. jawatte...

 • Shakira moessa

  HOE kan moord nu afgezwakt worden????? Het zal je kind maar zijn..

 • Hugo Schelstraete

  Alles, nog enen die zijn straf probeert te ontlopen.