Jordaanse luchtmacht werpt bommen op IS met daarop de boodschap: "Voor jullie, de vijanden van islam"

YouTube
Jordaanse gevechtsvliegtuigen hebben een bommentapijt geworpen op doelwitten van IS in Syrië. De boodschap die het personeel van de luchtmacht op de projectielen had geschreven was niet mis te verstaan: "Voor jullie, de vijanden van de islam." De vergeldingsactie werd genoemd naar de vermoorde piloot Moaz al-Kasasbeh.
YouTube

Een video die werd vrijgegeven door het Jordaanse leger, toont hoe de gevechtsvliegtuigen met hun projectielen doelen van IS raken zoals een wapendepot en trainingskampen van jihadi's. Volgens de Jordaanse autoriteiten werden alle beoogde doelwitten vernietigd.

Voor hun vertrek schreven de piloten en overig luchtmachtpersoneel met krijt boodschappen op de raketten. "We zullen jullie de hel tonen, vanwege de Jordaanse luchtmacht", stond er op een raket te lezen. Of nog: "Van een moedige Jordaanse vrouw voor jou Baghdadi". Voor het opstijgen hield een piloot een bericht vast: "Denk niet dat God zich er niet bewust van is van wat misdadigers allemaal uitspoken."

Na hun missie in Syrië vlogen de gevechtsvliegtuigen als eerbetoon over het dorp van de vermoorde piloot. Een verklaring voorgelezen op de staatstelevisie luidde: "Dit is nog maar het begin en jullie zullen de Jordaniërs leren kennen."

YouTube

Hieronder kan u de video van de Jordaanse luchtmacht bekijken.