Joran van der Sloot vreest voor zijn leven

Joran van der Sloot
REUTERS Joran van der Sloot
Joran van der Sloot vreest voor zijn leven in de Peruaanse Challapalcagevangenis. "Ik wil niet dood", schrijft Joran aan zijn vrouw Leydi Figueroa in een handgeschreven brief die ze deelde met Fox News Latino.

De Nederlander zit in Peru een straf van 28 jaar uit voor de moord op en beroving van de Peruaanse Stephany Flores. Joran beweert dat haar vader Ricardo een beloning van 10.000 dollar heeft uitgeloofd aan degene die erin slaagt hem te doden binnen het streng beveiligde cellencomplex in het Andesgebergte.

Joran van der Sloot (28) schrijft: ''De gevangen in Challapalca geloven dat als ze mij vermoorden de maximum beveiliging wordt teruggeschroefd. Ik smeek de autoriteiten om actie te ondernemen in mijn zaak voordat het te laat is en er bloed stroomt." Joran werd in augustus vorig jaar overgeplaatst naar Challapalca.

Boek

Ricardo Flores verwerpt de beschuldiging. ''Joran is een pathologische leugenaar'', laat Flores weten in zijn weerwoord aan Fox News Latino. ''Hij doet er alles aan om zijn verblijf in de gevangenis te verbeteren en krijgt wat hij wil. Nu hij niet zijn zin krijgt, doet hij alles om aandacht te krijgen om overgeplaatst te kunnen worden naar een gevangenis met een soepeler regime", meent Flores.

Joran leerde zijn vrouw Figueroa in gevangenschap kennen. Ze hebben samen een dochter die nu elf maanden oud is. Figueroa zegt dat haar man Joran nu een boek schrijft over zijn leven. Hij zou van plan zijn ook een hoofdstuk op te dragen aan de op Aruba verdwenen Natalee Holloway.