Joods Wereldcongres gruwt van opkomst AfD: "Herinnert aan het ergste uit het verleden"

Verschilende mensen protesteren tegen AfD na de verkiezingen in Duitsland
reuters Verschilende mensen protesteren tegen AfD na de verkiezingen in Duitsland
Het Joods Wereldcongres gruwt van de intrede in het Duitse parlement van de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD). Voorzitter Ronald Lauder spreekt van "een schandelijke reactionaire beweging, die aan het ergste uit het verleden van Duitsland herinnert en verboden zou moeten worden''.

In een reactie op de verkiezingsuitslag zegt Lauder blij te zijn met de overwinning van bondskanselier Angela Merkel.

Zij heeft zich een echte vriend betoond van Israël en de Joden en duidelijk laten blijken dat zij de Joodse burgers van haar land zal beschermen en tegen hatelijke retoriek en daden zal optreden''.

Ook het Europees Joods Congres is ongerust over de opkomst van de AfD. "Wij vertrouwen erop dat de centrumpartijen in de Bondsdag zullen verzekeren dat de AfD niet vertegenwoordigd zal zijn in de nieuwe regeringscoalitie'', aldus het EJC.

Voorzitter van het Joods Wereldcongres Ronald Lauder
photo_news Voorzitter van het Joods Wereldcongres Ronald Lauder14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • BertPienter

  Merkel haar economisch beleid is rechts. Herinner haar hardheid tegenover de Grieken en in eigen land de 'hamburgerjobs'. Het gaat economisch HEEL goed met Duitsland en toch zijn er meer en meer mensen, met vast werk, die in de armoede raken. DAT had men moeten afstraffen en niet, zoals nu het geval is, vanwege één uitspraak over vluchtelingen.

 • Guido Delrio

  Het gedrag van Israël is nochtans niet veel beter...

 • johan Van Steenberge

  Alles is de fout van deze EU,Merkel & Co ! Het is in Belgie ook zo...de christelijke partij kiest nu de kant van de moslims en waarom...voor dat beetje stemmen !

 • Dirk Adriaensen

  Het verleden is niet meer te veranderen de toekomst wel.

 • Arie Verwimp

  Europa oogst wat ze zaait he...ik vind dit heel erg maar dat is een duidelijke vingerwijzing naar europa toe dat ze moeten stoppen met het binnenbrengen van asielzoekers. Misschien 5% zal zich volledig integreren en werk vinden en de andere 95% zal zich naar het criminele milieu begeven.