Joods koppel, uit vliegtuig gezet voor ‘lichaamsgeur’, dient klacht in

American Airlines is aangeklaagd door een Joods gezin nadat het van een vliegtuig werd gezet voor hun lichaamsgeur.
AP American Airlines is aangeklaagd door een Joods gezin nadat het van een vliegtuig werd gezet voor hun lichaamsgeur.
Een Joods koppel uit de Amerikaanse staat Michigan heeft een klacht ingediend tegen de luchtvaartmaatschappij American Airlines voor discriminatie. Eerder deze maand moesten ze een vliegtuig verlaten, nadat medewerkers vonden dat ze te hard stonken, bericht de Amerikaanse krant USA Today.

Yehuda Yosef Adler, zijn vrouw en hun 19-maand oude baby mochten niet mee op het vliegtuig van Miami naar Detroit. Volgens de klacht die ze indienden, beweerde iemand van het grondpersoneel dat hij hun “soort” mensen, orthodoxe Joden, kende en dat ze zich maar een keer per week zouden wassen.

Enkele minuten nadat ze op het vliegtuig zaten, vertelde het cabinepersoneel het gezin dat er een noodgeval was en dat ze het vliegtuig moesten verlaten. Pas daarna hoorde ze dat de piloot hen van het vliegtuig wou, wegens hun lichaamsgeur. 

Zelfde ochtend nog gewassen

Volgens de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij klaagden passagiers en het personeel over de geur van Yehuda Adler. Toch had het gezin zich dezelfde ochtend gewassen, staat er in de klacht.

De luchtvaartmaatschappij zei dat ze al de eigendommen van het gezin van het vliegtuig zou halen, maar het toestel zou toch vertrokken zijn met al hun koffers en kinderwagen aan boord.

De luchtvaartmaatschappij reageerde in een verklaring donderdag: “Ons personeel zorgde ervoor dat het gezin op hotel kon, maaltijden kreeg en dat ze de volgende ochtend met een andere vlucht naar Detroit kon.” Geen enkele van de beslissingen van het team zouden gebaseerd zijn op de religie van het gezin. “De keuze om het gezin van het vliegtuig te verwijderen was voor het comfort van de andere passagiers”, aldus American Airlines.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • hugo wouters

  Mijn vrouw en ikzelf heb dat persoonlijk meegemaakt bij een vlucht uit Londen. Een dikkerd zat naast ons, en zijn lichaamsgeur stonk zo fel dat het bijna niet uit te houden was. Gelukkig was het maar een korte vlucht, maar stel u voor dat men daar 6 uur langs moet zitten.

 • Lucien Switten

  Misbruik van ras of godsdienst om voorrechten te krijgen. Het voorrecht hier was stinkend op het vliegtuig mogen. U en ik mogen dat ook niet, waarom zij wel?

 • wim CLAES

  sommige vliegtuigen verspreiden een walm als je ze opendoet. en die komen wel degelijk van de inzittenden. ik kan ze dus best begrijpen.

 • Frederik Lootens

  Groot GELIJK met moet hygiënisch zijn en niet stinken in een gesloten ruimte.

 • Skrolan Libert

  Tja als ze stinken moeten andere mensen er niet een hele vlucht voor opdraaien.