Jongste slachtoffer London Bridge schoof net voor dodelijke messteek uit op haar hoge hakken

Sara Zelenak.
GoFundMe Sara Zelenak.
Het jongste slachtoffer van de terreuraanslag op de London Bridge op 3 juni 2017 was de Australische au pair, Sara Zelenak. Uit het lopende onderzoek blijkt dat de 21-jarige Zelenak op de natte ondergrond uitschoof met haar hoge hakken. De Brit James McMullan (32) wou haar nog recht helpen, maar beiden kregen fatale messteken toegediend door de terroristen.

Die derde juni van twee jaar geleden was Sara Zelenak gaan stappen met een vriendin, toen hun pad dat van drie terroristen, gewapend met messen van 30 centimeter, kruiste. Khuram Butt (27), Rachid Redouane (30) en Youssef Zaghba (22) reden rond 22 uur met een bestelwagen in op voetgangers op de bekende London Bridge. Ze kwamen tot stilstand bij de rivier Thames, sprongen uit hun wagen en vluchtten naar de Borough Market. Ze begonnen met messen op mensen in te hakken.

Volgens getuige Erick Siguenza was Sara Zelenak opzijgesprongen om de aanstormende bestelauto te ontwijken. Ze probeerde daarna weg te vluchten op haar hoge hakken, maar kwam ten val. De grond was nat en daardoor waarschijnlijk ook glad. Voorbijganger James McMullan greep haar linkerarm om haar te helpen opstaan, maar de terroristen waren dan al bij hen. Zelenak kreeg messteken in de hals, McMullan in de borst. Beiden stierven aan hun verwondingen. Zelenaks vriendin, Priscila Goncalves, kon wél tijdig weglopen en overleefde de terreuraanval. De twee vriendinnen waren elkaar in de chaos kwijtgeraakt.

Sara Zelenak.
Facebook Sara Zelenak.

De drie daders vluchtten zelf ook weg van de London Bridge om hun aanval bij Borough Market verder te zetten, volgens Siguenza omdat ze belaagd werden door omstanders die in de meerderheid waren. In totaal vielen er acht doden en 48 gewonden. De politie schoot later de drie IS-terroristen dood. De zes andere dodelijke slachtoffers waren Xavier Thomas (45), Christine Archibald (30), Alexandre Pigeard (26), Kirsty Boden (28), Sebastien Belanger (36) en Ignacio Echeverria (39).

De acht dodelijke slachtoffers. Boven: Christine Archibald, Kirsty Boden, Sara Zelenak en Sebastien Belanger. Beneden: Alexandre Pigeard, James McMullan, Ignacio Echeverría Miralles de Imperial en Xavier Thomas.
epa De acht dodelijke slachtoffers. Boven: Christine Archibald, Kirsty Boden, Sara Zelenak en Sebastien Belanger. Beneden: Alexandre Pigeard, James McMullan, Ignacio Echeverría Miralles de Imperial en Xavier Thomas.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rachid Liaoui

    Verschrikkelijk

  • eric brack

    Misschien kan de linkse media dit is alle dagen door de strot van de mensen duwen die uiterst links denken . Hopelijk worden hun ogen dan geopend in plaats van door groene propaganda geïndoctrineerd te worden.