Jongetje (9) aangeklaagd voor poging moord op zusje (5) in Florida

Ocala Police Department
Een knaap van amper negen uit Florida is aangehouden voor poging moord op zijn vijfjarige zusje. De moeder van de twee kindjes liet hen amper tien minuten alleen. Ze zag vervolgens hoe haar zoontje haar dochtertje te lijf ging met een groot keukenmes. “Sterf, sterf!” riep hij.

Het familiedrama speelde zich maandag af in Ocala in de Amerikaanse staat Florida. De jongen diende zijn zusje verscheidene messteken toe. De moeder had de twee zo’n tien minuutjes alleen gelaten om haar mail te checken. Toen ze terugkwam, was ze getuige van de vreselijke scène. Ze slaagde erin het mes van haar zoon af te pakken en belde de hulpdiensten. Op dat moment ging de jongen lopen. Hij verschool zich in een schuur in de buurt, waar hij even later werd opgepakt.

Het slachtoffertje was bij bewustzijn toen ze met de helikopter werd overgevlogen naar het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

De dader moet een psychiatrisch onderzoek ondergaan en zit voorlopig vast in een jeugdinstelling tot de volgende zitting op 5 februari. Hij wordt beschuldigd van moordpoging. Aan de politie verklaarde hij dat hij “naar buiten wou kunnen” en dat hij de moord twee dagen eerder had gepland.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Elsje Verschuren

    Aan negen jaar ben je je wel al bewust wat een moord is. Mijn zoon schreef op die leeftijd al klein computer programma's in c# . Gelukkig is het zusje stabiel en hopelijk krijgt de jongen de nodige psychologische hulp.