Jongetje (6) wordt overladen met complimenten na zijn goede daad voor familie van overleden agent

De 6-jarige Malachi Fonczak
Facebook De 6-jarige Malachi Fonczak
De 6-jarige Malachi Fonczak uit de Amerikaanse staat Indiana maakt een goede beurt op het internet. De jongen startte een inzamelingsactie om de familie van een overleden agent te helpen. Zijn verhaal verovert momenteel het wereldwijde web.

Agent Jacob Pickett werd tijdens een wilde achtervolging neergeschoten door een verdachte. Op de begrafenis van de overleden man liet Malachi iets vreemds achter. Geen bloemen, maar wel een fles limonade met een briefje. Al snel werd duidelijk waarom de kleine jongen dat deed. "Hij wilde iets doen voor de familie van de overleden agent en vroeg me om hulp", aldus de moeder van Malachi.

Facebook

De jongen, die later agent wil worden, wilde graag kennismaken met de lokale politie. Daarom bouwde hij eerder samen met zijn ouders een kraampje vlak voor hun huis. Agenten konden er langskomen om gratis verse limonade te drinken, die Malachi met zijn moeder maakte. Zo zou het jongetje een praatje kunnen maken met zijn grote helden en kon hij luisteren naar hun straffe verhalen.

Toen de kleine jongen het verhaal van Jacob Pickett te horen kreeg, werd hij echter diep geraakt. Al snel bedacht hij een plan om de familie van Pickett te helpen. Voortaan zou de limonade niet langer gratis zijn bij "Malachi's Magnificent Lemonade". De jongen vroeg een paar dollar voor een drankje. In een mum van tijd zamelde hij op die manier zo'n 7.000 dollar in. Dat geld gaf hij uiteindelijk aan de familie van Pickett, die Malachi erg dankbaar is.

Op Facebook wordt de jongen intussen bejubeld voor zijn goede daad. Heel wat mensen zijn aangedaan door zijn vrijgevigheid. En Malachi? Die gaat gewoon door met het verkopen van limonade. Met het geld wil hij graag anderen helpen.

Facebook7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marlies Schoefs

  Prachtig

 • Sven Kerstens

  Kleine man, grote held!

 • Bruno willems

  In belgie zijn ze er als de kippen bij om btw te heffen op de verkochte drank

 • Peggy Geerts

  Schat van een kind !

 • Sam Maertens

  Schitterend van die jongen en fantastisch dat dit kan. Hier kreeg je de voedselinspectie op je dak, mocht je belastingen betalen op je inkomen en werden jouw ouders gedagvaard voor kinderarbeid. Les voor mij (tja, ik kan niet in naam van anderen praten), laat fantasie, bereidwilligheid, hulpvaardigheid en liefde nog bestaan.