Jongetje (6) loopt hersenschade en gezichtsverlamming op na tekenbeet

ANP
De zesjarige Adam liep de ziekte van Lyme op nadat hij door een teek gebeten werd. De dokters gingen er lange tijd vanuit dat het jongetje een virale infectie had, omdat hij niet de klassieke symptomen van de ziekte van Lyme vertoonde. Daardoor werd te laat ingegrepen en ontwikkelde de jongen een hersenvliesontsteking. Adam liep permanente hersenschade op en een deel van zijn gezicht is nu verlamd.

Amy Mitchell, de moeder van Adam, had al lange tijd door dat er iets mis was met haar zoontje. Hij was minder levenslustig en lag liever op de zetel te slapen dan met zijn broertje te spelen. Ze ging dan ook met Adam naar de dokter, maar die stelde niet meteen iets verdachts vast.

Toen het jongetje een paar dagen later hysterisch wenend van de hoofdpijn thuiskwam met extreem gezwollen klieren in zijn nek, besliste Amy om naar de spoed te gaan. Daar aangekomen stelden de dokters vast dat het om een virale infectie ging. De dokters adviseerden de moeder om het jongetje pijnstillers te geven en terug te komen als zijn toestand niet verbeterde.

Bloed laten trekken

Na een paar dagen ging Amy terug naar het ziekenhuis, omdat Adam er nog steeds slecht aan toe was. Bovendien begon hij verlammingsverschijnselen in het gezicht te vertonen. Amy vroeg meermaals om Adam's bloed te laten trekken, omdat ze niet geloofde dat hij slechts een virale infectie had. Uiteindelijk werd de jongen doorverwezen naar een neus-, keel- en oorspecialist nadat zijn gezicht volledig verlamd raakte. 

Uit een MRI-scan bleek dat de jongen aan de ziekte van Lyme leed.  Door de late behandeling liep de jongen permanente hersenschade op en is zijn gezicht verlamd. Amy wil nu vooral anderen waarschuwen voor het gevaar van een tekenbeet. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Geert Nijs

    Britse ziekenhuizen: geen bloed willen trekken maar wel mri scan maken en doorsturen naar neus keel oor specialist bij gezichtsverlamming, op wat slaat dat ?