Jongetje (5) gewond na val uit kermisattractie in Nederland

De politie doet onderzoek op de kermis in Helden.
Stefan Koopmans/De Limburger De politie doet onderzoek op de kermis in Helden.
Een jongetje van vijf jaar is vanavond op de kermis in het Nederlands Limburgse dorp Helden gewond geraakt. Het kind is volgens de politie uit een attractie, een rups, gevallen. Het jongetje is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De rups is stilgezet.

De politie kon nog niets zeggen over de aard en de ernst van de verwondingen. Hoe het kind uit de rups kon vallen, is niet bekend, maar volgens de exploitant van de rups is de jongen, die samen met een vriendje of vriendinnetje in de attractie zat, tijdens de rit gaan staan. “Dat is natuurlijk niet toegestaan. Het hobbelt behoorlijk. Hij is zijn evenwicht verloren en eruit gevallen. Vervolgens is hij naar beneden gegleden en daar met zijn hoofd tegen de stoep terecht gekomen”, aldus de man in De Limburger.

Exploitant Boy Brours weet niet hoe de jongen eraan toe is. Voor hij meegenomen werd in de traumahelikopter was hij bij bewustzijn en kon hij praten, zegt hij. In de attractie zitten, net als in veel andere rupsen, geen veiligheidsbeugels. “De rups is laatst nog gekeurd en in orde bevonden.”

Brours zegt te zijn geschrokken van het ongeluk en houdt contact met de familie. De attractie blijft in elk geval de rest van de avond dicht. De kermis in Helden is na het ongeluk niet stilgelegd. Op sociale media leidt dit besluit tot verontwaardigde reacties. Kermismeester Piet Ebisch legt uit dat een ontruiming voor onrust zou kunnen zorgen.

“Er zijn honderden mensen op de been en we hebben twee feesttenten staan. Ik heb na het ongeluk de autoriteiten gevraagd of de andere attracties mochten blijven draaien en daar is toestemming voor gegeven.” 

Ook Ebisch weet niet in welke toestand het kind op dit moment verkeert. Hij is nu in afwachting van de inspecteurs van de NVWA. In overleg met burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas zal vanavond of morgenochtend een besluit genomen worden over het verdere verloop van de kermis. Die staat gepland tot en met dinsdag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.