Ga naar de mobiele website
^ Top

Jongetje (5) belt met zusje van twee maanden aan bij buurvrouw: "Mama is gestorven in de douche, wil jij voor ons zorgen?"

Salvatore Cicalese met zijn zusje (l) en buurvrouw Jessica Penoyer.
Twitter Salvatore Cicalese met zijn zusje (l) en buurvrouw Jessica Penoyer.
Een vrouw uit het Amerikaanse Arizona keek raar op toen er 's avonds aan de deur werd gebeld en haar buurjongen van 5 jaar op de stoep stond. In zijn armen hield hij zijn zusje van twee maanden geklemd. "Mama is gestorven in de douche, wil jij voor ons zorgen?", klonk het.

Jessica Penoyer uit San Tan Valley dacht eerst dat de kleine Salvatore Cicalese een pop vasthad. "Maar het bleek zijn zusje te zijn", vertelt ze. "Ik meende dat hij zei dat zijn hond dood was. Maar hij antwoordde: 'Nee, mijn máma is gestorven, in de douche, wil jij niet voor ons zorgen?'" (lees hieronder verder)

De vrouw belde onmiddellijk de hulpdiensten en ging het huis van de buren binnen. Daar vond ze Kaitlyn Cicalese in de badkuip, terwijl de kraan liep. Maar de vrouw ademde nog.

Aanval
De dokters stelden vast dat ze een aanval van epilepsie had gekregen  en dat was blijkbaar al de tweede keer tijdens haar zwangerschap. "Het enige wat ik me kan herinneren is dat ik de kinderen in bed legde en vervolgens een douche wilde nemen omdat ik een erg stresserende dag had gehad", vertelt ze zelf. "Ik zette de douche aan en dat is alles. Het volgende dat ik me herinner, is dat ik wakker werd in het ziekenhuis." (lees hieronder verder)

Moeder Kaitlyn Cicalese, haar man en hun zoontje. Hij wordt nu een echte held genoemd.
abc News Moeder Kaitlyn Cicalese, haar man en hun zoontje. Hij wordt nu een echte held genoemd.

Haar zoon bleek in bed gelegen te hebben toen zijn moeder in elkaar stuikte. Hij pakte daarop zijn zusje, wikkelde haar in een deken en nam haar mee naar de woonkamer. Vervolgens nam hij een krukje en trok hij naar de garage. Hij ging op het stoeltje staan, opende de garagedeur en trok naar de buren. "Ik nam mijn zusje mee omdat ik niet wilde dat ze mama dood zou zien", vertelde hij achteraf.

Heldendaad
Voor zijn heldendaad krijgt de jongen nu de titel van erebrandweerman. "Hij heeft mijn leven gered", aldus nog zijn mama. "Ik lag onder de kraan. Had hij geen hulp gehaald, was ik zeker verdronken."

Sporen
Het jongetje draagt wel de sporen van de aanval. "Het was traumatisch voor hem", gaat ze verder. "Hij vraagt me nu duizend keer per dag of alles goed zal komen, of ik nog eens zo een aanval ga krijgen en of ik die dag ga sterven. Maar ik stel hem elke keer gerust en zeg hem dat het niet het geval is. Hij was zo dapper. En hij handelde puur op instinct."

Meer over33 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jeanny verhoeven

  Alle lof voor die kleine held.

 • Abdelelah Et Talie

  Dit is nieuws,bravo jongeman!!!

 • sandra segers

  Van Reddertje in nood gesproken! Wat een slim manneken, groeit duidelijk op in een liefdevol gezin Nu al zo een band tussen broer en zusje, mooi om te zien.

 • Van Wingen Rouquart

  Wat een slim ventje ocharme , goed dat alles ok is nu

 • Wes Eeckelaert

  Mooi verhaal, meer van dat graag.....

Gesponsord

Meld een bug