Jongeren op schoolreis bespugen en besmeuren bootje van Efteling, beveiliging laat ze alles zelf schoonmaken

Onder toeziend oog van het personeel ruimen de jongeren de rotzooi in het bootje op.
Twitter Onder toeziend oog van het personeel ruimen de jongeren de rotzooi in het bootje op.
Een paar jongeren op schoolreisje in de Efteling hebben een bootje van de attractie Gondoletta ondergespuugd en wilden het achterlaten met veel rotzooi erin. Maar dat lukte niet, omdat medewerkers van de Efteling het zagen gebeuren en hen stonden op te wachten. 

Een woordvoerder van het bekende pretpark in het Nederlandse Kaatsheuvel laat weten dat op camerabeelden te zien was hoe de jongeren in het bootje wild heen en weer schommelden, met benen in het water gingen en rotzooi maakten. "Dit willen we absoluut niet hebben, dus we grepen meteen in.”

‘Chapeau’

Efteling-fan Leon van Turnhout zag het ook gebeuren en schrijft op Twitter: ‘Chapeau voor de beveiliging van de Efteling, die de jongeren stond op te wachten’

Hun leerkracht werd ook ingeschakeld, die liet weten dat hij hun gedrag niet goedkeurde. Hij wilde ze meenemen om het pretpark te verlaten, maar voordat hij dat deed moesten ze eerst het bootje helemaal schoonmaken. Beveiligers van de Efteling zagen daarop toe. 

Vlak na het opruimen nam hun leraar ze mee en verlieten ze het pretpark. Het is niet geweten uit welke regio ze komen.

Bekijk ook: zo ziet “racistische” attractie Efteling er uit na vernieuwing

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hilde Peeters

  Ik denk dat dit meer moet gedaan worden voor kleine misdrijven taakstraffen. Verkeersagressie ,vandalisme ze confronteren met de gevolgen van hun daden niet alleen geldboetes.

 • ivan Gabriels

  En krijgen de ouders een rapport van de leraar,over hun 'bengels'?

 • Inge De Brie

  Groot gelijk, ze hebben voor niets of niemand nog respect. Wordt tijd dat ze niet alleen hun rechten maar ook hun plichten kennen.

 • kris de ridder

  Perfect gedaan, het word stilaan tijd dat de jeugd weer is respect word bijgebracht....in plaats van ze altijd te pamperen.....zoals vroeger een goed veeg tussen hun oren geven als het uiteraard is nodig is.......maar ja vandaag is dit kindermishandeling.

 • jan swaenen

  Voila, terechte aanpak. Wel anders dan bij ons. Prima gedaan!