Jongens (16) schieten meisje (14) in hoofd omdat ze haar Snapchats "irritant" vinden

Facebook
Twee schooljongens (16) staan in de Verenigde Staten voor de rechter voor het neerschieten van een 14-jarig meisje. Ze deden dat naar eigen zeggen omdat ze vonden dat haar berichten op Snapchat "irritant" waren. Nadat ze Deserae Turner een kogel door het hoofd hadden gejaagd, lieten ze haar zieltogend achter in een gracht. Maar het meisje overleefde.

Ze werd gevonden door twee vrouwen die deelnamen aan een zoekactie. Die was op poten gezet nadat ze op 16 februari als vermist was opgegeven in Utah. De daders hadden het geld en de elektronica die het meisje bij zich had, meegenomen uit haar rugzak.

De jongens zullen nu allebei als volwassenen berecht worden, zo heeft een rechter beslist. Ze worden ervan beschuldigd de aanslag op Deserae zorgvuldig uitgekiend en uitgevoerd te hebben.

Keel
Aanvankelijk waren de twee van plan om haar de keel over te snijden en haar te laten doodbloeden. Maar ze besloten uiteindelijk om haar neer te schieten omdat dat "discreter" zou kunnen gebeuren. Een van de twee hield zelfs een kogelhuls van de aanslag als aandenken.

Facebook

Op de mobiele telefoon van de schutter vond de politie ook foto's en links naar websites die extreme gruwel en geweld toonden. Het ging daarbij om allerhande manieren om iemand te executeren, onder meer onthoofdingen van terreurgroep IS. Er werden ook gewelddadige porno en andere "verontrustende beelden" op het toestel gevonden.

15 jaar cel
Als ze veroordeeld worden, kunnen de twee voor 15 jaar achter de tralies verdwijnen. Deserae zelf herinnert zich niets van de aanval en is sindsdien deels blind en verlamd. Volgens de rechter die de jongens doorverwees, zal ze waarschijnlijk nooit volledig herstellen van haar verwondingen.

ap