Jongen verliest deel van been in Duits attractiepark

Screenshot YouTube
Bij een ongeval op een rodelbaan van attractiepark Fort Fun Adventureland in het Duitse Sauerland niet ver van het skioord Winterberg, is een jongen ernstig gewond geraakt. De 12-jarige verloor zijn voet en een deel van zijn onderbeen, nadat hij tijdens een ritje tussen de slee en de rails van de baan was terechtgekomen.

Hoe de voet van de jongen tussen de slee en rails terecht kwam, is niet duidelijk. "Op het eerste gezicht leek wangedrag van de jongen de oorzaak", zegt directeur Andreas Sievering. Het park sluit een echter technisch probleem niet uit. De rodelbaan wordt onderzocht door een deskundige 'om elk technisch probleem uit te sluiten'.

Net als voor alle attracties in het park, gelden strenge veiligheidseisen. Ook worden de attracties regelmatig gecontroleerd, zegt de parkbeheerder. De rodelbaan bleef vandaag dicht.

Trapper Slider - The alpine coaster at Fort Fun Abenteuerland in Germany (with no brakes!)

Riding the Trapper Slider alpine coaster at Fort Fun Abenteuerland in Germany, with no brakes! By far the best alpine coaster I've ridden - Just watch how fast the bunny hops and curves are taken, and those "steps" in the track are just insane at full speed! Filmed in July 2011.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Thierry Vansweevelt

    Wat een gevaarlijk contrapement

  • Bjorn Eeckhout

    Dit pretpark zelf al bezocht, en zoals de meeste ( zoniet alle) Duitse pretparken is veiligheid een prioriteit!! Die jongen z'n wangedrag zal inderdaad waarschijnlijk wel de oorzaak zijn!! Die attractie is een van de leukste EN veiligste die ik al gedaan heb!!

  • Danny Vervloet

    Levensgevaarlijk. Daar krijg je mij niet op.