Jongen (18) ontdekt bijna 800.000 euro op zijn rekening en dan slaat de paniek toe

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
Groot was de verbazing van een 18-jarige Duitse jongen toen hij zijn bankrekening nakeek. Hij had bijna 800.000 euro ontvangen van een onbekende afzender. Het gebeuren maakte de jonge ontvanger van de som erg angstig. Nadien bleek dat het ging om een fout van Deutsche Bank die het voorval minimaliseert.

De tiener uit de Duitse deelstaat Brandenburg was verbijsterd toen hij op 27 november de status van zijn zichtrekening onder ogen kreeg. Hij had van een onbekende afzender een duizelingwekkende som ontvangen. Als afzender stond er gewoon een lettercombinatie vermeld.

Geschokt

De jongen reageerde geschokt. Hij vreesde dat hij betrokken was geraakt bij een financiële transactie die niet koosjer was. Hij had angst voor de gevolgen. De volgende dag boekte Deutsche Bank het geld weer over.

De vader van de jongen is woedend over dit incident. “Het geeft geen gerust gevoel te weten dat de bank zo’n fout zo laat opmerkt”, zei de man in een interview met Die Welt. Zijn zoon was extreem ongerust. En bovendien was het geld kennelijk voor iemand anders bedoeld die het minstens een dag had moeten missen. “Van een bedrijf als Deutsche Bank verwacht ik gewoon dat dergelijke fouten niet gebeuren”, aldus de vader.

Gevraagd om een reactie beperkte de financiële instelling zich tot enkele algemeenheden over overschrijvingen. Deutsche Bank wikkelt per dag ontelbare transacties af met een totale waarde van 450 tot 500 miljard euro, verklaarde een woordvoerder. De afgelopen drie jaren heeft de bank miljoenen geïnvesteerd om het betalingsverkeer te beveiligen. “We gebruiken moderne technologieën om ervoor te zorgen dat verrichtingen betrouwbaar en op een klantvriendelijke manier verlopen”, klonkt het.
52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Mertens

  op 11 november nam ik KBC mobile banking en op 15/11 was er al ten onrechte 150 euro van mijn bankrekening geschreven. Na een boodschap een SMS: per vergissing verkeerde GSM nummers gebruikt ????? Nog dagen geduurd eer ze het geld teruggestort hebben en zonder een woord uitleg... dat is ook 2018

 • Tom De Backer

  Als ik morgen 50 euro foutief overschrijf moet ik op mijn blote knieen aan de tegenpartij gaan vragen of ze het aub willen terug storten, zegt die neen dan heb je pech, hier haalt de bank zomaar even dat geld terug van je rekening, dat zijn dieven. Ze hadden je op zijn minst kunnen verwittigen ,verontschuldigen en een kleine vergoeding geven.

 • linda D'Haese

  dat je het geld moet terug geven is normaal en als je dit ziet moet je dat ook aan de bank melden maar niemand heeft het recht om geld van u rekening te halen zonder u mede weten anders kunnen ze zo maar u geld stelen

 • Jan Mosselman

  Opvallen hoeveel mensen oneerlijk zijn en het zich toe-eigenen. Het is je geld niet en als je het opneemt pleeg je diefstal!

 • Francinne Declerque

  met zoveel geld is het al de moeite snel over te boeken naar je panama rekening, je kan er een leven van leven als je wat uitkijkt. Zou dat snel aangemaakt zijn zo een panama rekening ? Alhoewel, 800.000 euro is wellicht niet genoeg om een panama rekening te openen.